Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
98
 

Tam Buğday Unlu Pekmezli Kek Tarifi

Tereyağı sevmiyorsanız yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ,
Yarım su bardağı pekmez veya bir su bardağı toz şeker,
Üç su bardağı organik tam buğday unu,
Bir portakalın dış kabuğunun rendesi,
Birer paket vanilin ve kabartma tozu,
İki buçuk yemek kaşığı yoğurt,
Bir yemek kaşığı toz tarçın,
200 gram kadar tereyağı,
İsteğe göre ceviz, badem,
İki orta boy havuç,
İki tane yumurta,
Hindistan cevizi.

Tam Buğday Unlu Pekmezli Kek Yapılışı
Öncelikle tüm malzemeleri görülebilir bir yere hazırlayalım. Daha sonrasından ise uygun bir yoğurma kabını alalım. İçerisine pekmezi veya şekeri koyup üzerine yumurtaları kırın. İyice karışmasını sağlayın. Daha sonra unu, kabartma tozu, vanilin, yoğurt ve sıvı yağı ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Son aşamada portakal kabuğu rendesini, tarçını ve rendelenmiş havucu ekleyin iyice karıştırın. Eğer ki ceviz veya badem ekleyecekseniz onları da ekleyin ve karıştırın. Elimizde akışkan bir hamur oluşacak.

Kek kalıbını sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayın. Dibe isterseniz ceviz koyabilirsiniz. Sonra hamuru dökün ve düzleştirin. Sonra 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin. İsteğe göre biraz fazla veya az pişirebilirsiniz. Hamurun rengine aldanmayın ve kürdan ile kontrol edin.

Pişme sonrası sıcakken üzerine Hindistan cevizi serpebilirsiniz. Diğer yöntem ise dilim dilim kesip Hindistan cevizi serpebilirsiniz. Görseller ve daha fazlası için sitemi ziyaret edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Yorumlarınızı unutmayınız.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 4
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 59
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster