Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '16

 
Kategori
Spor
 

Tam da Beşiktaş'ın istediği bir Eskişehirspor...

Eskişehirspor’un sahadaki dizilişi tam Beşiktaş’ın istediği şekildeydi. Kuşkusuz bunu yazarken bir şablondan söz etmiyoruz, özellikle top Eskişehirspor’dayken pozisyon alışı ve oyunu Beşiktaş kurarken yerleşmesini ifade etmeye çalışıyoruz.

Şenol Güneş, Trabzonspor’da da Bursaspor’da da hızlı hücumlarla oynayarak sonuca gitti.

Burak Yılmaz-Selçuk İnan ikilisini yaratan şey Şenol Güneş’in iki üç pasta rakip kaleye inmesi hatta forvetiyle rakip kaleciyi karşı karşıya getirme becerisiydi.

Kuşkusuz bunda elindeki futbolcu kalitesi belirleyici oluyordu.

Bursaspor’da Volkan Şen’e yeniden doğumu müjdeleyen ve onu Fenerbahçe’ye kadar sürükleyen süreç kuşkusuz Şenol Güneş’in bu taktik yapısının içindedir.

Beşiktaş’ın attığı ikinci gol tam da bunu güzel sonucu oldu.

Eskişehirsporlu oyuncular orta sahada kazandıkları duran topu kullanmak üzere hısım akraba Allah ne verdiyse rakip sahaya geçince satrançtaki çoban matına da davetiye çıkarmış oldular. 64 karenin içinde 32 taşın yerleştiği alanda dört hamlede mat olur mu? Kesinlikle olur.

Eskişehirsporlu oyuncu Emre topu ayağında biraz geveleyince bir anda Sosa topu kaptı, hiç oyalanmadan Sosa’yı gördü, o hemen Quaresma’ya pası attı ortaladı ve Gomes golü buldu.

Üç pasta gol diye buna denir.

Ligimizde bu taktik kurguyu başarıyla uygulayabilen tek takım var o da Beşiktaş.

Mesela Fenerbahçe böyle bir hücuma çıkarken tek pası düşünmüyor, topu ayağına alan önce biraz süreyim istiyor, bu da zaman kaybına ve rakibin sahaya yerleşmesine imkan veriyor. 

Kuşkusuz Beşiktaş da karşısında Eskişehirspor gibi bir takım bulduğunda bu türden golleri atabiliyor, bol pozisyon buluyor.

Eskişehirspor, şehrinin güzelliğine ve modern yapısıyla tam tezat oluşturacak şekilde iki senedir büyük bir düşüş içinde ve bu haliyle de ligin dibine demir atmış durumda ve buradan dönüşü olmayan bir yola da girmiş gözüküyor.

Hele yedikleri üçüncü gol var ki bu hatayı yapan altyapıdan bir oyuncu olsa futbol hayatı orada biterdi.

Beşiktaş’ın elinde önemli bir puan avantajı var ancak kadro derinliği bakımından aynı şeyi söylemek mümkün mü bunu kalan 10 haftada göreceğiz.

Dün Beck ve Delgado zayıf Eskişehirspor forvetine karşı zaman zaman sıkıntı yaşadılar.

Beşiktaş’ın ilerleyen haftalardaki rakipleri çok daha dirençli olacaktır ve savunmadaki bu sıkıntının önemli sorunlara neden olacağı da hesaba katılmalıdır. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..