Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '06

 
Kategori
Futbol
 

Tam isabet

Tam isabet
 

Evet transfer sezonunun bitiminden sonra takımlarımıza baktığımızda yeni yüzler görüyoruz. Transferin son gunlerinde atağa kalkan Fenerbahçe EDU, KEZMAN ve DEIVID'i alarak sezonu mutlu kapattı. Transferleri değerlendirirsek; Kezman kalitesini ispatlamış kaliteli bir golcü. Aynı zamanda hırslı yapısı ve golcülük kimliği ile Fenerbahçe ile özdeşleşeceğe benziyor. Fakat eğer takımdaki Brezilyalılar arasında bir gruplaşma olursa Kezman bir sorun haline gelebilir. Bu da Brezilyalı olan teknik direktör Zico açısından içinden çıkılmaz bir durum teşkil eder.

Edu'yu ele alırsak; Güney Amerika'dan gelen duyumlara göre çok kaliteli, iki ayağını kullanabilen bunun yanında sağlam duruşlu ve oyunu okuyabilen yapısı ile Diego Lugano'nun yanında iyi bir partner olacağa benziyor.

DEIVID ise bundan birkaç yıl öncesine kadar Brezilya futbolunun çok şeyler beklediği bir forvet olmasına rağmen kendisinden bekleneni verememiş bir futbolcu. Aynı zamanda Poztekizli gazetecilerin ifadelerine göre Lizbon'da büyük hayal kırıklığına sebep olmuş. İnşaallah bu transfer Fenerbahçe için hayırlı olur ama ben pek isabetli bir transfer olduğunu düşünmüyorum.

Galatasaray ise 'BATAN GEMİNİN MALLARINDAN' almaya ısrarla devam ediyor. Önce Arjantinin yeni yıldızı denip getirilen Carrusca daha sonra Vogeller, Gravesenler, Manicheler'i alamayıp getirilen Inamoto.

Türkiye'mizi ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE temsil eden tek futbol takımı olan Galatasaray'a bu transferler hiç yakışmıyor. Ama dışardan böyle eleştirmekte kolay. Maddi sıkıntı çeken Glatasaray'ın şu anda taraftarının desteğine çok ihtiyacı var. En son yapılan ''200.000'' bilet kampanyasına herkes destek vermeli.

Bu sefer bizaz kısa kesmek zorundayım. Beşiktaş'ı da diğer yazımda ayrıca ele almak istiyorum...

 
Toplam blog
: 5
: 500
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Merhaba ben Batuhan. İstanbul Yeditepe Ün. Elektirik Elk. Müh. öğrencisiyim. İşin aslı gerçek bir fu..