Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tam Sayfa Bira Savaşları

Tam Sayfa Bira Savaşları
 

Son haftalarda, çok satan gazetelerin en arka ve ikinci sayfalarında yayınlanan tam sayfa bira reklamları; adeta medya üzerinden, çok ince strateji ve hamlelerin geliştirildiği ve taraflarının, memleketin en büyük iki bira markasının olduğu bir pazar ve marka değeri “savaş”ının çok net bir fotoğrafını gözler önüne seriyor.

Bir hafta bir tam sayfada “ülkenin birası, bira denince ilk akla gelen markadır” söyleminden yola çıkan Efes grubu; diğeri hafta ise yine aynı tam sayfada “ülkenin her yerinde ve her zaman aynı kalite ve evsafta bira” tezini ön plana çıkararak ince mesajlar vermeyi hedefleyen Tuborg grubu boy gösteriyor. Bazen de bir hafta bile beklemeden, biri cumartesi gazetelerinde ses verirken, diğeri Pazar gazetelerinde cevabı yapıştırıyor.

Zevkle takip ediyorum.

Ve buradan kendi şahsi fikir ve tercih sıralamamı ilan ediyorum. Darılmaca gücenmece yok.

Birinci tercihim her zaman için “Efes Fıçı Bira” olacaktır. Arkasından klasik şişesindeki “Efes Depozitolu” gelir. Üçüncü tercih olarak da “Tuborg Fıçı Bira” diyebilirim. Bunların hepsi cam şişe ambalajındaki ürünlerdir. Kutu bira içmektense, şişe suyu içmeyi tercih ederim.

Bir de yine cam şişe ambalajında efsane bira “Tekel Birası” var ki ona, ancak şeref malyası verebilirim. Kendisini kategori dışı tutuyorum.

Sizlerin de bira tercihlerinizi, favorilerinizi beklerim. Bakalım ne çıkacak? Reklam savaşları orada, gerçek tüketici tercihleri burada… Halep-Arşın meselesi yani bir bakıma…

Biraya, Sigara Külü Dökenlerden misiniz?

Tekel Birası'nı Efes Satın Aldı

Ice Bira Ne Demek Usta?

Türk Tuborg'a Kadın Eli Değdi

Gusta

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..