Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
50
 

Tam Tadında Fikirler

Tam Tadında Fikirler
 

Sektör keşiflerime devam ederken,  “ Etrafta neler olup bitiyormuş? “ cümlesini kurarak gerçekçi bir şekilde düşüncelerime cevap ararken karşıma birçok şey çıktı sevgili okurlar.  İçlerinden en farklı geleni mantık süzgecinden geçiriyorum ve üreticiden tüketiciye aktarmaya değer bulduğum fikirleri büyük bir mutlulukla sizlere ulaştırıyorum. Bu yazı ev yemeklerini özleyen, eli yemek yapmaya pek de uygun olmayan, yemek yapmaya üşenen, çalışmaktan yemek yapmaya fırsat bulamayan ve öğrenci okurlarıma gelsin.

Biz tüketicilerin taleplerine göre üreticiler harekete geçiyor ve etrafımızda bambaşka gıda ürünleriyle karşı karşıya kalıyoruz biliyorsunuz. Dikkatimi çeken şeyler ise aslında evde yapılan “Anne yemeği “ dediğimiz yemek çeşitlerinden. Ne mesela? Etli nohut, etli kurufasülye. Hayır hayır, konserve demek istemedim. Isıtarak tüketilebileceğin şekilde üretilmiş ve tasarlanmış.  Mantık :  “ Isıt, ye. “ Bir sonraki dikkatimi çeken ürün ise, “ Salsa soslu tavuk.”   Salsa kelimesine takılır bizim insanımız, onda bir şey yok. Meksika mutfağında kullanılan bir sosun adı sadece. Gelelim zeytinyağı kategorisine… Biz milletçe zeytinyağına biteriz, en azından ben öyle biliyorum sevgili okur. Zeytinyağlı yemekler de kültürümüzde önemli bir yere sahip. Bu açıdan dikkatimi çeken ürün ise,  zeytinyağlı taze fasülye ve  zeytinyağlı yaprak sarma üretimi oldu. Tüm bunlardan farklı olarak “ Ben pilav istiyorum, yok mu? “ diyenler için ise, üretici sanki şu cevabı vermiş : “  Var efendim,  nasıl isterdiniz?  Sebzeli bulgur pilavı mı , Firik pilavı mı , Aşir pilavı mı? “ Çeşitler oldukça ilgi çekici. Humus desem bir de?  o da varmış.  Tereyağlı Çayeli Fasülyesi de dikkatimden kaçmadı, anladım ki bilinenlerin yanında biraz daha ilgi çekici ve  tüketicilerin  “ Bu nasıl bir şeymiş, tadalım mı? “ diyeceği cinsten gıda ürünleri sunulmuş piyasaya. Buraya kadar olanlar belki daha önce benzerlerini duyduğunuz gördüğünüz olabilir. Asıl ilgimi çeken olaylardan biri ise, üreticinin 3 öğünlük ( kahvaltı+ öğle yemeği+ akşam yemeği) menüyü bir paket ile tüketiciye ulaştırması. Bu çok ayrı bir emek ve güzellik. Yazın kampta olan için ayrı güzellik, yemeği kalmayan için ayrı güzellik. Pek aşina olmadığımız alevsiz ısınma kiti adını verdikleri kit de bunun içerisinde yer alıyormuş.  Bu tarz ürünler böyle böyle piyasayı canlandırıyor ve biz tüketicilere “ Bu da neymiş? İlk defa duydum.”  dedirtiyor.

Tüm bu farklılıkların, yeniliklerin yanında en sevdiğim şey sizlere bunu ilk ulaştıran olmak. Belki de  ikinci kez duyuyorsunuz bu üretimi ya da bildiğiniz bir şeyi okuyorsunuz ama illa ki hiç bilmediğiniz bir şeyler vardır bu yazıda. Okurların ve tüketicilerin en sevdiğim özelliklerinden biri hemen bu belirttiklerimi araştırıp incelemesi. Bilinçli tüketim tam da bunu gerektiriyor işte, okumak değil sadece. Oku, araştır, incele, sevgiyle tüket…

 Sağlıkla Kalın!

Not : “ Tam tadında fikirler .“

Gıda Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 343
Toplam yorum
: 43
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 309
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster