Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Hukuk
 

Tamam, idam olmasın ama idam yerine verilen cezalar da sulandırılıyor, idam uygulayan ülkeler haklı

Tamam, idam olmasın ama idam yerine verilen cezalar da sulandırılıyor, idam uygulayan ülkeler haklı
 

Normalde idam edilecek adamı 24 yılda hapisten çıkarıyorsun, bu ne şimdi. Ya ölüp gidecek, yaşıyor, üstelik 80-100 yıllık yaşama göre 24 yıl gibi kısa sayılabilecek bir mahkûmiyetten sonra.

Bu başlı başına katilliğin teşvik edilmesi, birini öldürmek durumunda olan herkes bunu göze alabilir. Asmıyorsun kesmiyorsun bari doğru dürüst ceza ver.

Bunun demokrasiyle, insan haklarıyla, insan onuruyla falan ilgisi yok. Avrupa bunu uyguluyor ama orada karım benden boşanıyor diye karısını öldüren yok. Yani senin ülken henüz gelişmemiş ki gelişmiş ülkelerin adalet sistemlerini uyguluyorsun. 

Üstüne üstlük bir de aflar, iyi halden salıvermeler… Zaten yakalayamıyorsun, doğru dürüst yargılayamıyorsun… Dini baskılar, siyasi baskılar… Barışçılar, kader kurbancıları… 

Hatırlatırım, Kerim Korkut’un göbek adı adalettir. Amerika’da ya da başka yerlerde katiller ölüyorlar; zehirli iğne, elektrikli sandalye, yağlı urgan, kılıç… Sen bu cezalar insanlık dışı diye kanunlarından çıkarmışsın. Tamam, güzel de adam gibi ceza ver.

Şu andaki ceza sisteminden rahatsızım. E napalım, ömür boyu mu hapis yatsın! Gerekirse yatsın! Diğer şekilde hiç hayatı olmayacaktı ya!

Hani katil de olsa onun da bir hayatı olsun diye ömür boyu hapiste yatırmadık, ceza üst sınırını 40 yıl olarak düzenleyen Kerim Korkut’un cezalandırma sistemi çok makul. Üst sınır taammüden 40, diğerlerinde 30, ihmal ve dikkatsizlik 20,  kaza vs 10 yıl. Yalnız şu illet olduğum hafifletici rejimleriniz yok. 40 yılsa 40 yıl yatacak. Hem zaten ömür de uzadı. Şimdi artık insanlar 90-100 yaşında ölüyor. 20 yaşında hapse gir, 40 yaşında çık, 50 sene yaşa, oh ne ala! 20’sinde ilmiği boğazına geçiren Çinli insan değil mi?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..