Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Tamam mı, tamam mı?

Fenerbahçe bu akşam öyle bir maça çıkıyor ki, kelimeler ne futbolcuların, ne teknik heyet ve yöneticilerin, ne de taraftarların heyecanını tarif edebilir. Her türlü puan kaybında, "annesinin ligine" dönecek olan sarı-lacivertliler, kazandığı takdirde hem umutlarını son maça kadar taze tutacak, hem taraftarı ile barışacak, hem de kendine olan güveni tazelenecek. Üstüne üstlük haftasonu oynayacağı Beşiktaş Derbisine etkisi..yani neresinden bakarsak bakalım, bu maç bu yılın dönüm maçı olmaya aday.
Şu an kadar aynı onbirle iki kez maç oynama şansı yakalayamayan "Dede", bu maçta da ayağa hızlı ve kısa paslarla oyun alanını dikine geçmek isteyecek ancak buna uygun bir kadro yapısına henüz ulaşamadı. Birisi defans, birisi orta saha, sonuncusu da ileri uçtaki üç önemli eksiğin üzerine, Avrupa'nın en iyi kontra atak takımlarından birisinin rakibi olması, herhalde iyiden iyiye sıkıntıya sokmuştur Dede'yi. Ancak unutulmaması gereken bir nokta, karşısındaki takım kim olursa olsun, Fenerbahçe ile oynayan takımlar, "destur" diyerek sahaya çıkıyorlar. Nitekim Portekiz'deki ilk maçta, oyunun başlarında korkak oynayan Porto, ne kadar çekindiğini orada göstermişti. ( Ne zamanki geçen yıldan bu yana takım üzerindeki değişikliği gördüler, ayaklarının bağı o zaman çözüldü ) Yine oyunun ilk bölümlerinde riske gireceklerini düşünmüyorum. Ancak bir avantajımız var, o da Porto son hafta Arsenal ile oynayacak. Şanslarını o maça bırakmak istemeyeceklerdir.
Fenerbahçe, atağa çıkarken top kaybetmez ise yada mümkün olduğunca az kaybederse, bu maçı sıkıntıya girmeden kazanır diyorum. Uğur, Josico ve Guiza bu maçın en önemli adamları olmaya aday. Taraftarların bu maçtan alınacak galibiyete olan inançları tam, futbolcular da inanıyorsa bu gecenin sonu gruplardan çıkmaya kadar gider.
Son olarak Mustafa Denizli'ye teşekkür ediyorum. Uzun zamandır hasret kaldığımız, rekabetin sadece sahada olduğunu hatırlatan "Avrupa yolunda kalbimiz, dualarımı Fenerbahçe ile" demeci için... Asıl önemli olan, bu demeci, haftasonu kazandığı maçtan hemen sonra vermiş olmasıdır. Birilerinin ders alması gerekir mi?

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 18
: 13032
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1969 Bursa doğumluyum. 1990 Yüksek Denizcilik Okulu'ndan mezun olduktan sonra uzun bir süre gemilerd..