Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Tango Milango

Tango Milango
 

Başarı nasıl elde edilir? Bunda azmin rolü nedir? Diye bir soru sorulsa kişiden kişiye göre bu sorunun cevabı farklı olur. Kimisi tırnaklarıyla kazıyarak alır bu ödülü, kimisinin de şansı yaver gider. Kendisi adımları atar gerisi kendiliğinden geliverir.

Müzik ve dans yüzyıllar öncesine dayanan, farklı kültür ve toplumların bir parçası olmuştur. Eşli dans içersinde hangi dans diye sorarsanız şüphesiz ki, tango derim. Tango melankolik ve aşk barındırır içinde. Sevgi, uyumla birleşir hem gözünüze hitap eder hem de içinize akıverir o heyecan o bitmeyen tutku…

Tango da kendi içersinde birçok farklı stillerden oluşuyor. Bunları şöyle sıralayabiliriz. Arjantin Tango, Tango Oriental (uruguayo), Tango Canyengue, Tango Liso, Tango Salon, Tango Orillero, Tango Milonguero (Tango Apilado), Tango Nuevo (New Tango), Show Tango (Fantasia olarak da bilinir), Ballroom Tango, Finnish Tango (Fin Tango) Türk Tangosu.

ODTÜ kredili Akademik Tango Kültürü Dersi Öğrencileri ve değerli hocaları sosyal antropolog Dr. Begümşen Ergenekon'un önderliğinde üç yıl beklemişler Milonga ismi verilen bir Tango akşamını düzenlemek için… O birkaç saat boyunca fevkalade güzel seçilmiş müzik eşliğinde ellerin, ayakların, yüreğin, bedenin muhteşem uyumunu bizlere yaşattılar. Tabi biraz bilgiler de edindik sevgili hocamdan. Erkeğin göğsünü öne doğru hareket ettirmesi eşinin hangi hareketi yapacağına dair ipuçları veriyormuş partnerine. Bir şarkı eşliğinde ileri geri giden, kıvrak ayaklar, loş ışıklar yüreğimizi mest etti.

İçimden diyorum ki, acaba ikili ilişkilerde böyle mi? Sevdiğinle uyum içinde dans edersin ya da ayaklarınız birbirine dolaşır tercih elinizde. Uyumlu bir dans aynı müziği, aynı ritmi duyarak birbirine uygun adımları attığınızda gerçekleşir ancak. Bir taraf diğerini dinlemiyorsa ne siz karşı tarafa uyum sağlarsınız ne de karşı taraf size uyum sağlar.

İzleyiciler de bu durumdan hoşnut olmazlar kuşkusuz. Gerçek hayata yansıması da çevremizdeki insanların uyumsuz ilişkilerini görüp tıpkı kendimiz yaşıyormuşçasına etkilenir, üzüntü duyarız. Belki de öyle bir an gelir ki, biri diğerini yere düşürür bir pistte ya da kendi yaşamınızda ne fark eder ki… Derken bu duygu yoğunluğundan çıkıp eve doğru yol alıyoruz. Aklımda dans, uyum, müzik, sevgi, başarı yüzümde ise kocaman bir gülücük vardı.

http://www.haber24.com/BELGIN-TURAN/3-301/Tango-Milonga.html

http://www.urfapress.com/koseyazisioku.php?id=4124

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..