Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Tanıdık ruhlar

Tanıdık ruhlar
 

Nerede görmüştüm diye düşündü adam. Döndü bir daha baktı. O da kendisine bakmıştı. Oysa tanımıyordu onu. Fakat anlamını bilemediği bir yakınlık duymuştu sanki ona. Bir yerlerde birlikte olunmuştu sanki onunla. Bir şeyler paylaşılmıştı sanki beraberce. Hiç yapmadığı bir şeyi yaptı ve kadının peşinden yürümeye başladı. Kadın kalabalığın içinde gözden kaybolduğunda, adam sanki çok eski bir arkadaşını kaybetmişcesine üzülmüştü. Neden üzüldüğünü ve düşüncelere daldığını anlayamayacak kadar kısa bir süre içinde gerçekleşmişti yaşadıkları. Kendi kendine, bu olsa olsa iki insanın frekanslarının kısa devre yaptığı bir enerji alışverişi olmalıydı diye düşündü.

Ruhunun derinliklerinde hissettiği bu depremin yıkıntıları arasından çıkarabildiği tek şey özlemdi. Yaşanmış hayatların, unutma kanununun devreye girmesiyle hafızalardan yok olması, frekansları açık ruhların ortak dansını engelleyemiyordu yaşam sahnesinde. Adam tanrının sevgi ışığıyla ve ilahi yaşam müziği ile gerçekleşen bu kutsal dansın kahramanlarından biri olduğunu hissetti bir an. Belkide hangi alemin hangi boyutunda birlikte olduğunu hatırlayamadığı ışık dostlarını özlüyordu ruhu.

Sözlerini bilmeden mırıldandığı şarkılar geldi aklına. Yada farkında olmadan ayrı ayrı yerlerde aynı anda söylenilen şarkılar ve aynı duygularla yapılan besteleri düşündü. Sonra yine o kadın geldi aklına. Tanımadığı halde ona karşı duyduğu sıcaklık, bir zamanlar beraber olmanın hissedildiği bir tanıdıklık değildi bu sadece. Muhteşem bir planın ve inanılamayacak kadar ince yapılmış bir hesabın ortak tanıklığından başka bir şey olamayacağını geçirdi aklından. Anlamının o anda açıklanamadığı fakat cevabının çok kısa bir sürede gözlerden birbirine akıtıldığı kutsal bir sevgi birlikteliği olmalı diye düşündü adam. Sonra ani bir kararla kadını gözden kaçırdığı kalabalığın içine attı kendini, onu tekrar görme umuduyla.

Aramızda dolaşan ve onları gördüğümüzde bizlere çok farklı bir şekilde tanıdık hissi veren insanlar görürüz kimi zaman. Erkek veya kadın, Onlara sadece gülümsememiz bile cevaplanamayan bir çok sorunun cevabını yansıtır ruhlarımıza. İşte böyle bir tanıdık ruhla aşk yaşamanızın muhteşemliğini birde siz hayal edin. Ne dersiniz?

9. SENFONİ

 
Toplam blog
: 2
: 1041
Kayıt tarihi
: 06.11.07
 
 

Hayatın bir senfoni olduğuna inanan ve inişli çıkışlı temposunda dans eden ruhumu bıraktım Tanrı'nın..