Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tanıdıklarınızın farkında olmak

Tanıdıklarınızın farkında olmak
 

Birçok insan tanırız ama bu insanların gerçekten bizim için neyi ifade ettiğini, farklılıklarını ve hatta yaratıcı taraflarını düşünmek gereği duymayız.

Bir insanın farklı olması için illaki Leonardo Da Vinci, Einstein yada Madonna olması gerekmez. Herkesin kendine has bir farklılığı ve özelliği olduğu gibi kişilerin bu özellikleri karşılarındakiler tarafından algılanıp anlaşıldığında dahada güçlenirler.

1. Adım - Önce sizlerden yaklaşık 10 dakikanızı alacak bir alıştırma yapmanızı rica ediyorum:

_________ in ______________________________________ olduğunun farkındayım.

Örneğin;

Ahmet’in sürekli yapıcı ve destekleyici olduğunu farkındayım.

Ayşe’nin karşılık beklemeden bana yardımcı olduğunun farkındayım.

Olabildiğince bu cümleleri artırın ve çevrenizdeki insanları farketmeye onları başka bir gözle görmeye çalışın. En azından başlayın.

Yazmaya başladıktan sonra bazı tanıdıklarınızda birçok özelliği farkederken bazılarında sadece bir-iki özelliğin olduğunu farkedeceksiniz.

2. Adım - Listenizi bitirdiğinizde tüm listeyi yüksek sesle okuyun. (Lütfen bunu işyerinde denemeyin. Sakin ve kimseyi rahatsız etmeryeceğiniz bir yer bulun)

3. Adım – Listeyi, tanıdığınızın ismi yerine kendi isminizi koyarak okumayı deneyin. Hangi özellikler size daha uygun geliyor, hangi özelliklerin eksikliğini hissediyorsunuz, hangi özellikler zaten sizde mevcut şöyle bir düşünün.

Kendinizi çoğunlukla olumlu özelliklerle düşünmek nasıl bir şey? Eğer bir insanda kaliteli olarak algıladığınız bir takım özellikle var ise sizde kendinizi o tarafa doğru geliştirirsini yada geliştirmelisiniz.

Tanıdıklarınızın farkında olma egzersizini sürekli tekrarlayın ve bunuhn size neler kazandırdığını düşünün. Deneyimlerinizi bana bu yazıya yorum yazarak iletebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..