Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Avukat Kübra YILDIZ ÇOLAK

http://blog.milliyet.com.tr/avukatkubra

04 Kasım '14

 
Kategori
Hukuk
 

Tanıma ve Tenfiz Davaları

Yurtdışında verilen bir boşanma kararının Türkiye'de de geçerli olabilmesi için Tanıma ve Tenfiz Davasının açılması gerekmektedir. Açılan bu tanıma ve tenfiz davası kabul edilmeden Yurtdışında verilen kararın Türkiye'de bir hükmü bulunmamaktadır.

Yurtdışında boşanan Türk vatandaşları bunun farkında olmayıp ancak yeni bir evlenme yada Türkiye'de yapılan resmi bir işlemde durumun farkına varmaktadırlar.

Bu sebepledir ki boşanma gerçekleştirildikten sonra derhal Tanıma Tenfiz davasının da açılması gerekmekte, bu sayede vakit kaybı olmadan Türkiye Nüfus Kayılarında gerekli düzenlemelerin yapılması sağlanmalıdır. 

Tanıma Tenfiz Davası için gerekli belgeler

  1. Mahkeme Kararının Aslı
  2. Kesinleşme Şerhi
  3. Apostil Şerhi
  4. Tüm Belgelerin Türkçe Tercümesi

Bu belgeler ile Türkiye'de Aile Mahkemelerinde dava açılabilmektedir.

Dava açıldıktan sonra ise boşanılan eş Türk vatandaşı değil ise mahkeme belgeleri davayı açan tarafından masraflar karşılanmak suretiyle boşanılan eşin bildiği yabancı dile tercüme ettirilerek kendisine tebliğ için mahkemece postaya verilecektir. Bu tebliğin yapılabilmesi için ayrıca Yurtdışı Tebligat Harcının da ilgili defterdarlığa yatırılması gerekmektedir.

Boşanılan eş davaya katılabieceği gibi davaya katılmasa da herhangi bir eksiklik olmadığında karar çıkacaktır. Çıkan karar yine tercüme ettirilierek tebliğ edildikten sonra karar kesinleştiğinde Nüfus bilgilerinde gerekli değişiklikler yapılacaktır. 

 

 
Toplam blog
: 3
: 441
Kayıt tarihi
: 25.09.14
 
 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunuyum. 2007 Yılında mezun olduktan sonra Serbes..