Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Kağan Bahadır Küçükalcan

http://blog.milliyet.com.tr/kaganbahadir

21 Eylül '09

 
Kategori
Siyaset
 

Tanınmış Kişiler, Fethullah Gülen İçin Neler Söylediler?

Tanınmış Kişiler, Fethullah Gülen İçin Neler Söylediler?
 

Türkiye’nin adı üzerinden en çok yorum yapılan isimlerden biridir Fethullah Gülen… Seveni ve sevmeyeninin bu kadar kutuplaştığı, hakkında nötr düşünceye sahip pek bireyin bulunmadığı bir isimdir. Peki, tanınmış kişilerin, siyasi liderlerin ya da sanatçıların onun hakkında neler düşündüğünü biliyor musunuz?

Türkiye’nin bu çok ünlü kişilerinin Fethullah Gülen hakkındaki yorumlarını bu yazıda bulacaksınız.

Türkiye Cumhuriyeti’ne Başbakanlık yapmış, CHP ve DSP’de Genel Başkanlık görevinde bulunmuş, Kıbrıs Barış Harekatı’nda devletin Başbakanlık koltuğunda bulunan merhum Bülent Ecevit, Fethullah Gülen’in etkinlikleri hakkında yorum yapıyor.

Şöyle diyor Ecevit:

- Yine bazı çevrelerce eleştirilmeyi göze alarak tebrik ederim çalışmalarınız dolayısıyla

Başka bir izlencede yine Bülent Ecevit, Gülen Cemaatinin okulları hakkında konuşuyor:

- Yine herkes şunu kabul ediyor ki, eğer bu topluluğun gayretleri olmasaydı Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleri kolaylıkla İran köktendinciliğinin etkisi altına girebilirdi. Bunları önlemiş bulunuyor.

Yine aynı konuda ülkücü hareketin lideri MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş, sorulan soru üzerine şöyle diyor:

- Hoca efendi Türk milletinin gönlünde hak ettiği tahtı kurmuştur. Şahsi malı olarak bir dikili ağacı dahi bulunmayan, kendini ilme ve ilmin yayılmasına adayan, memleketimizin manevi dinamiği olan hoca efendinin, Avrupa’dan Yunanistan’a, Kanada’dan Yakutistan’a kadar çalışmaları her manada takdire şayandır.

Yine ülkücü kesimin liderlerinden BBP kurucu genel başkanı, helikopter kazası sonucunda yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu’nun Gülen hakkındaki görüşlerini okuyoruz. Değişim ve açılımdan kasıt nedir, onu okuyuculara bırakmak gerekir.

- Fethullah Gülen hoca efendi, Türkiye’de eğitim alanında çok önemli ciddi bir çığır açmıştır. Milletimizin güçlü yarınlarını kurmasının temelinde eğitimin olduğunu doğru fark eden ender kişilerden birisi… Fethullah hoca efendi Türkiye’de gençliğin bu alana yönelmesini sağlamıştır. Her türlü şiddetten uzak, milli, yerli düşünen ve devletle kurumsal yapıyla problemli olmayan ama değişime ve açılıma müsait gençler yetiştirmeye çalışmıştır.

Sol kesimin beğenilen sanatçılarından merhum Cem Karaca, bakın Gülen hakkında neler söylüyor:

- Ben esas itibarı ile sol görüşlü bir insanım. Fakat sol görüşün, kesin materyalist tarafından soyutlanmış insani boyutunu ben Fethullah Gülen beyefendide gördüm.

Hoca efendi diye hitap ediliyor ya, kelimenin gerçek anlamıyla gerçek bir evren öğretmeni…

Merhum sanatçı Barış Manço da Fethullah Gülen’in Uzakdoğu’da açtığı okullar dolayısıyla hayranlığını gizlemeyen kişilerden biridir.

Görüşlerini herhangi bir basın organına beyan etmediği burada adını belirtmediğimiz daha nice siyasetçi ve sanatçı vardır.

Kendini milliyetçi ya da sosyal demokrat olarak tanımlayan kimselerin, Fethullah Gülen’e şaşılası derecede beğeni gösterdiği çoğu kişinin bilmediği bir durumdu. Bu yazı da zaten bu erek için hazırlanmış bir yazıdır.

Burada, Gülen hakkında olumlu görüşler beyan etmiş kimseleri önderi olarak kabul eden, fakat Fethullah Gülen’den hoşlanmayanların bu yazıyı dikkatli okumalarını öneririz. Çoğu basın yayın kuruluşunun ısrarla gizlediği bu görüşleri okumak, onların önder olarak kabul ettiği kişileri daha iyi tanımalarına yardımcı olacaktır.

 
Toplam blog
: 75
: 2740
Kayıt tarihi
: 13.03.07
 
 

Kağan Bahadır Küçükalcan   Siyasi Tarih yazarı ve Türkçü düşünce adamı. 28 Aralık 1988'de Antalya..