Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Dünya
 

Tanklar kara saplanmasaymış, Rus ordusu ihtilal yapacakmış...

Tanklar kara saplanmasaymış, Rus ordusu ihtilal yapacakmış...
 

Kara saplanmış Rus Ordusu'na ait tanklar.


Rus İnterfax Haber Ajansı, 4 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı seçimleri öncesinde, Başbakan Vladimir Putin'in talimatıyla,  Rus Silahlı Kuvvetleri'nin, seçime katılması planlanan diğer adaylara bir uyarı niteliğinde tankları yürütmek istediğinin ancak, kara saplanıp kalan tanklardan dolayı olayın planlandığı gibi gerçekleştirilemediğinin öğrenildiğini açıkladı.

Bu konu ile ilgili ne şu andaki Devlet Başkanı Medvedev, ne de Putin'den henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Kremlin Basın Sözcüsü de, kendilerinin de bu yönde duyumlar aldıklarını ancak, şu an daha bir şey söylemek için çok erken olduğunu bildirdi.

Bilindiği gibi Devlet Başkanlığı seçimlerinin öncesinde ve sonrasında, halkın geniş oranda katılımıyla, Moskova ve diğer büyük şehirlerde çok ses getiren gösteriler gerçekleştirilmiş, ayrıca seçim sonuçları üzerinde de muhalefet partileri tarafından bir çok spekülatif açıklamalar yapılmıştı.

7 Mayıs 2012 tarihinde Devlet Başkanlığı görevini Dmitriy Medvedev'den alarak 3. kez koltuğa oturacak olan Vladimir Putin, geçtiğimiz ay içerisinde beraberinde Ulaştırma Bakanı da olduğu halde, Sibirya'ya gerçekleştirdiği ziyarette, 2012 sonuna kadar ülkede asfaltsız yol kalmayacağını ve ülkenin öncelikli sorununun karayolu ulaşımı olduğunu açıklamıştı.

Muhalefet  partileri ise, İnterfax Haber Ajansı'nın açıklamasının ardından, tam da demokratikleşme yolunda adımların atılmakta olduğu günlerde, kendilerine karşı gerçekleştirilmeye çalışılan askeri bir güç gösterisinin bu sürece darbe vuracağını ifade etmişler ve ''Demek her yaz milletçe Antalya'ya tatile gide gele, gittikçe komşu ülke Türkiye'ye benzemeye başlıyoruz'' diye de sözlerini sürdürmüşlerdir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün katıldığı bir düğün töreninde; Bazı ülkelerin genç nüfuslarını çoğaltmak için kendisini dinlediğini belirtmiş ve ;

''Rusya da şimdi en az 3'ü tavsiye etmeye başladı. Keşke söylemez olaydım. Almanya'da da Merkel aynı şeyi söylüyor'' demişti.

http://www.stargazete.com/politika/putin-ve-merkel-bizden-duydu-simdi-ikisi-de-3-cocuk-istiyor/haber-558755

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..