Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '16

 
Kategori
Felsefe
 

Tanrı Peygamber gönderdi mi?

Tanrı'nın varlığından hiç şüphem yok. Bu dünyayı yaratmıştır ve sürekli de gözlemektedir.

Tüm insanlara da çoğu zaman mesajlar gönderdiğine inanıyorum.

Bu mesajları bir çok kimse hiç anlamıyor. Çünkü Tanrı'ya inanmalarına rağmen, Tanrı'nın kendilerine mesaj göndereceğine hiç ihtimal vermiyorlar. Başlarına gelen tüm iyi ve kötü olayların hayatın akışından, rastlantılardan, verdikleri doğru veya yanlış kararlardan kaynaklandığına inanıyorlar.

Bazı insanlar ise zaman zaman bunun farkına varıyor ve bu mesajları anlayarak kendilerini ona göre düzeltmeye çalışıyorlar. Ama yalnızca çok önemli konularda bu mesajları algılayabiliyorlar. Genelde onlar da başlarına gelen iyi ve kötü şeylerin rastlantılardan kaynaklandığına olduğuna inanıyor.

Bazıları ise bu mesajların daha sık geldiğinin farkında ve yaşamlarına ona göre çeki düzen veriyor. Bu mesajların içeriği genellikle dürüstlük, iyilik, yardımseverlik ve temiz kalpliliğin uygulanması durumunda insanın daha mutlu ve huzurlu bir yaşama kavuşacağı yönünde.

Peygamberlerin ise bu mesajları en çok anlayan kişiler olduğuna inanıyorum. Onlara çok daha net mesajlar da gelmiş olabilir. Onlar bu nedenle yukarıda belirttiğim kavramları yerleştirmek için çalışmışlar. Erdemli davranışları ön plana çıkartabilmek için insanları aydınlatmaya çalışmışlar.

Ama dünyadaki savaşlar ve kötülüklerin hiç bitmediğini dikkate alırsak, insanların büyük çoğunluğunun ilk grupta bahsettiğim insanlardan olduğunu anlamak mümkün. Yani Tanrı'ya inanmalarına rağmen, kendilerine mesaj göndermesine hiç ihtimal vermeyen insanlar.

Zaten eğer Tanrı'nın varlığına tam olarak inanmış olsalar, kendi çıkarları için kötülük yapmaktan vazgeçerlerdi.

 
Toplam blog
: 29
: 211
Kayıt tarihi
: 15.11.14
 
 

Mühendislik eğitimi aldım. Felsefe konusuna ilgim var.  ..