Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '16

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Tanrı turizm bölgelerimizi zeka düzeyi yetersiz yöneticilerden korusun

Tanrı turizm bölgelerimizi zeka düzeyi yetersiz  yöneticilerden korusun
 

Göreme tüm yolları kapatılarak ulaşımı olanaksız hale getirildi.


 

 

Kapadokya’nın başkenti Göreme’ye ulaşım şu an itibarıyla olanaksız.

Göreme’ye çıkan ne kadar karayolu, tali yol vs. varsa tümü ulaşıma kapatılmış ve yol girişlerinde polis/jandarma nöbet tutmakta.

Emniyet güçlerince, Göreme giriş-çıkışları kuşatılmış durumda yani.

Avanos’tan çıkıp Göreme kavşağına gelince fark ettik, bugün karşılaşacağımız akıl dışı uygulamayı. Göreme’ye giden yolu kapatıp, nöbet tutan polislere sordum çözümü; “tamam bu yolları kapattınız, alternatif yolunuz neresi, işi olan nasıl gidecek Göreme’ye?”… Polis, bugün saat 17.00’ye kadar bisiklet yarışları nedeniyle Göreme’ye çıkan tüm yolların kapatıldığını, ancak bu saatte açılacağını söyledi. Ne söylesem boş, sonuçta orada görevli olanlarda ‘emir kulu’ ya da öyle bilmemiz isteniyordu.

Kapadokya’yı, Göreme’yi anlatmama gerek var mı?..

Bu bölge, turizmimizin altın yumurtlayan tavuklarından en önemlilerinden birisi.

Bu bölgeye geldiğimden beri gördüklerim karşısında ‘küçük dili yutmak’ deyimi var ya, onu yaşıyorum desem yalan olmaz. İlk şaşkınlığı, Ağustos-Eylül 2015 aylarında yine bu güzergahta yapılan yol çalışmalarıyla yaşamıştım. Göreme’nin karayolu bağlantısı ‘pat’ diye kesilmiş, patika denebilecek yollar ‘servis yolu’ olarak gösterilmişti. Ve o patika yollar, üç hafta süren bu zorunlu yolculuk sonrası biraz köy yoluna çevrilmişti, geçen araçlar sayesinde.

Bu kez bisiklet yarışı için kesilen yollar yerine, o patika ya da köy yolları da yasak!..

Göreme’ye girdiyseniz çıkış yok, çıktıysanız giriş yok; 17.00’ye kadar.

Tüm engellerdeki polis ve jandarmalarla konuştum. “Bir yerleşim yerinin karayoluyla bağını kesiyor sunuz ama bir alternatif yol göstermiyorsunuz. Böyle bir yarış varsa, önceden bir de servis yolu ayarlarsınız, ulaşım oradan sağlanır” sözlerime, “baştan sona haklısınız, ancak yapabileceğimiz bir şey yok, emir böyle” deniliyordu.

Sonunda, ricalarla Uçhisar’a kadar bir geçiş sağlayabildik oğlumla. Yaklaşık 2 km öteye, Göreme'ye geçiş yok!.. Bir jandarma engelindeki astsubay, üstlerine ricamızı ileterek izin verdi, vadi yoluna geçmemize. Ve biz Avanos-Göreme arasındaki 10 dakikalık yolu, 1 saat 10 dakikada, Zemi Vadisi’nden geçerek ulaştık Göreme’ye.

Dünyanın her yerinde bisiklet yarışları yapılıyor. Şu ana kadar duymadım/görmedim böyle bir uygulama; Bir yerleşim alanının bütünüyle yollarının kapatıldığını.

Ve söylendik kendi kendimize; Tanrı, turizm bölgelerimize adeta ‘gelmeyin’ mantığıyla icraat yapan, yetersiz zeka düzeyine sahip yöneticilerden korusun/kurtarsın!

 

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..