Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Tanrı ve Cennet

Biz düşünme ve konuşma özelliğine sahip hayvanlar familyası olarak dünya'da iki milyar insan islam dinine inanıyor, diğer beş milyar insanların bir bölümü Hristiyan dnine bir bölümü Musevi dinine inanıyorken çok az bir bölümü de hiç bir dine inanmayarak Ateist olduklarını biliyoruz.

Ateist'ler hariç diğer kutsal dinlere inanan kimselerin ortak inancı Tanrı'ya ve cennet-cehenneme inanmalarıdır..

Hak hukuk ve adalet konularında da üç büyük din aynı noktada birleştiğini biliyoruz. İnsanlar arasında haksızlık yapılmasın istiyor üç büyük din. Haksızlık yapıldığında haksızlığı yapan kişilerin hayatla ilişkileri kesildikten sonra cehennemde yanacaklarına inanılır.

Hele kişilerin kişilere yapmak istedikleri kötülük üzerine üç büyük dinin uyarıları da aynı doğrultudadır. Kötülük yapan kişilere karşı kötülük yaparak değil iyilik yaparak cezalandırırılmasını emrediyor üç büyük din inancı. Kötülük yapan kişilere karşı bu dünyada değil öbür dünyada cezalandırılmasını istiyor. "Kötülük yapan kişilere karşı sessiz kalarak Tanrı tarafından öbür dünyada sorgulanırken sessizliğinizi bozarak kötülük uygulayan kişilerden davacı olunuz" diyor üç büyük din.

Aslında insan kendi kendine sorgulayınca şu soruyu sormadan edemiyor. "Neden kötülük?" "Neden kötülük ulan! insan olmak varken!?..

Kötülük yapmak, konuşma ve düşünme özelliğine sahip olmayan hayvanlara özel bir davranış biçimidir oysa!

Kötülük yapmak da her adamın harcı da değildir aynı zamanda. Aynı yağan yağmurda beraber ıslan, aynı tabakta beraber yıllarca yemekler ye, aynı renk aynı beden ceketler giy, sonra kötülük yap! İş mi yani?

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..