Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '08

 
Kategori
Sinema
 

Tanrıkent

Tanrıkent
 

Brezilya sinemasının tüm dünyada büyük bir şaşkınlık ve övgü ile karşılanan başyapıtı “Tanrıkent- Cidade de Deus”, İstanbul Film Festivali dahil katılığı tüm festivallerde övgüye boğuldu. Dehşetin kol gezdiği Rio de Janeiro’nun arka sokaklarına gerçekçi bir bakış atan film Fernando Meirelles ve Kátia Lund’un ortak çalışmasının eseri…

Tanrıkent ile görüyoruz ki, rüyanın “arka”sında tam bir kabus yatıyor. Ekonomik sorunlarla boğuşan Brezilya’nın unutulmuş, aldatılmış ve kızgın arka sokaklarının hikayesini anlatan Tanrıkent, Brezilya sinemasının gelmiş geçmiş en iddialı projelerinden biri aynı zamanda. Reklam kökenli yönetmen Fernando Meirelles ve hayatını gettoların karanlığına adamış belgesel yönetmeni Kátia Lund’un birlikte yönettikleri filmin senaryosu ise Paulo Lins’in romanından Bráulio Mantovani tarafından uyarlandı. Brezilya adına En İyi Yabancı Film dalında Altın küre’ye aday olan Tanrıkent, içerdiği grafik şiddet sahneleri ile birçok ülkede sansüre takıldı. Bence filmin içeriğinden anlatımından kaynaklan bir sorun değil insanların yaşam hayat hikayelerinden yaşayışlarından her gün karşılaşmak zorunda oldukları kötü olaylardan kaynaklanan bir sorun şuç dünyası okadar genişlemişki bu filmlerede yansımış kimin umrunda bence altın küreyi bu ülke hak ediyor.

FİLMİN İÇERİĞİNİ ANLATMAYACAĞIM EN DOĞRUSUDA BU SANIRIM..

Adını Rio De Janeiro varoşlarında bir dönem hayata geçirilen yerleşim merkezlerinin birinden alan Tanrıkent’in oyuncu kadrosunun neredeyse tamamı amatör isimlerden oluşuyor. Brezilya sinemasının bugüne kadar ki en pahalı ve en çok izlenen filmi olan yapım, bu yılın hatta belki de son 10 yılın en iyi filmlerinden biri. Gayet iddialı biçimde kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum..

 
Toplam blog
: 4
: 556
Kayıt tarihi
: 17.01.08
 
 

1985 Trabzon doğumluyum Uzun bir öss maratonu sonrasında universiteye katılmaya hak kazandım suan T..