Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Tansu Çiller, Ocak ayında T.B.M.M. 'de grup kurar mı?

Tansu Çiller, Ocak ayında T.B.M.M. 'de grup kurar mı?
 

Çiller dönerse meclis aritmetiği etkilenir mi?


Farzedelim ki Tansu Çiller arkasına biraz da rüzgar alarak DP'nin genel başkanlığına geldi.

Mecliste grubu bulunan partilerde nasıl bir hareketlenme olur, kestirmek güç. Hiçbir milletvekilini töhmet altında bırakmak ve kamuoyunda yanlış intiba uyandırmak istemeyiz.

Ancak şu an yaptığımız elimizdeki geçmişe dayalı verilere bakarak bir hatırlatma yapmak.

İşte günümüz meclisinde merkez sağa yakın duran vekillerden hatırladıklarımız. Unuttuklarımız, atladıklarımız varsa affola :=)

AKP

AKP Kırıkkale milletvekili Vahit Erdem, eski ANAP'lılardan... Yine başka bir AKP Ankara milletvekili Ahmet İyimaya, iyi bir hukukçudur ve Çiller'in grup başkan vekillerindendi. Saffet Kaya, AKP Ardahan milletvekilidir, 2002 öncesi DYP'den vekildi. Mehmet Sağlam, YÖK Eski Başkanı, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve AKP Kahramanmaraş milletvekilidir, yine Çiller dönemi DYP milletvekillerindendir.

Meclis eski başkanı Köksal Toptan da AKP'den vekil. Eski DYP'li; 90'larda Çiller'in en önemli muhaliflerindendi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Nükhet Hotar Göksel... Çiller DYP'sinin 1999 yılında İzmir/Balçova Belediye başkan adayıydı.

MHP

Genel Başkan Yardımcısı, Ankara milletvekili Cihan Paçacı, Tansu Çiller'in sağ koluydu. Yine Antalya milletvekili Kemal Çelik, Kars milletvekili Gürcan Dağdaş ve Erzurum milletvekili Zeki Ertugay da Çiller döneminin milletvekillerinden... Ve tabii ki İçişleri Eski Bakanı, İstanbul milletvekili Meral Akşener... Sonraları Çiller'le arası açıldı açılmasına ama Refahyol döneminde birlikte yürüttükleri demokrasi mücadelesi hatırlarda.

BAĞIMSIZLAR, TP, CHP

İstanbul Bğmz. Milletvekili İlhan Kesici... CHP'den istifa etti. DP Liderliği için adı geçiyor ama olası Çiller liderliğinde de DP'de yerini alabilir. Süleyman Demirel'e yakınlığıyla biliniyor.

İstanbul Bğmz. Milletvekili Murat Başesgioğlu... Eski ANAP'lılardan. AKP'li eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı... Hükümetin politikalarından rahatsız oldu, aylar önce istifa etti, sağda bir hareketlenme bekliyor. Kastamonu'nun sevilen vekillerinden.

Şanlıurfa Bğmz. Milletvekili Sabahattin Cevheri... DP, AP, DYP üçlüsünün simge ailelerinden Cevheri ailesinin AKP'li milletvekiliydi. Geçtiğimiz günlerde istifa etti. O da bir işaret bekliyor olabilir.

TP Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk... Abdüllatif Şener'in meclisteki temsilcisi. Eski AKP'li.. Çiller, Şener'i partiye kazandırabilirse burdan da bir milletvekili olabilir.

Yine hiçbir partiye geçmemekte direnen eski CHP'li Manisa Bğmz. Milletvekili Erdoğan Yetenç, eski DSP'li İzmir Bğmz. Milletvekili Recai Birgün, eski AKP'li Elazığ Bğmz. milletvekili Fevzi İşbaşaran ve yine eski CHP'li Ankara milletvekili, Eşref Erdem'in durumları ise belirsizliğini koruyor.

Ve son bir not. Kamer Genç... Yine 1995-2002 arasında, Çiller DYP'sinde Tunceli milletvekili olarak görev yaptı. Gerçi, Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığındaki CHP'yi artık bırakacağına hiç ihtimal vermiyorum ama geçmişi hatırlamakta hiç sakınca yok.

Ama zaman bu... Kimi nerede göreceğimizi şu andan tahmin etmemiz güç. Biz yine de şeytanın avukatlığını yapıyor ve sizlere geçmişi, mevcut durumu hatırlatıyoruz. Geleceğe ilişkin acabaları da sizin takdirinize bırakıyoruz. Ünlü bir büyüğümüzün dediği gibi siyasette 24 saat çok uzun bir süredir.

 
Toplam blog
: 78
: 1198
Kayıt tarihi
: 12.10.10
 
 

Alice'in harikalar diyarındaki cennet bahçesinden sesleniyorum sizlere. Burada önyargı, olur olma..