Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Taraf Gazetesi ve Cumhuriyet Bayramı

Taraf gazetesinin yöneticisi A. Altan Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak, çeşitli gazetelerin attığı kutlama başlıklarını, bunlar diktatörlüklerde olur diye eleştirmiş ve kendi gazetelerinde Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir habere yer vermemiş.

Bu bilgiyi baz alırsak ulaşılacak sonuçlar şunlardır:

Birincisi, gerçekten de, bu tür kutlamalar, ister gazetelerde isterse başka ortamlarda abartılı bir şekilde yapılıyorsa, bunda bir bit yeniği var demektir. Yakın geçmişte bir söz vardı, Türkiye Seninle Gurur Duyuyor diye, böyle bir sloganla selamlanan birini gördüğümüzde, 'kimbilir ne pisliklere imza attı bu kişi' diyorduk. Çünkü abartı bir şeyin üstünü kapatmak içindi abartılı söz.

İkincisi, olay Altan'ın söylediği kadar abartılı mı değil mi bilmiyorum, ancak Altan'ın ezelden beri, abartıcı, çarpıtıcı, saptırıcı, birbirine düşürücü biri olduğunu gayet iyi biliyorum, dolayısıyla, bu yorumunun da abartılı olma ihtimalini düşünüyorum ve aslında bunu kanıtlıyorum. Kanıt şudur ki, Taraf denilen gazete, bir ülkenin kuruluşuna yıldönümüne ait bir günü gazetesinde haber yapmaması, abartılı bir şekilde kutlayanların ki (tabi varsa) kadar abartılıdır. Bu negatif bir abartıdır. Bundan anlaşılıyor ki, A. Altan yine sazanlara olta atmaktadır. Oltaya gelen sadece sazanlar değil bir de aynalı sazanlar var. Onların özelliği ise bu gazeteden devşirdikleri fikirleri başkalarına satmaya çalışmalarıdır. Muhakkak Altan'ın ne mühim bir çıkışa imza attığını savunanlar çıkacaktır.

'Taraf' gazetesi Altan'ın önderliğinde, abartıcı, çarpıtıcı, saptırcı, yanlış yönlendirici, desenformasyoncu, misenformasyoncu yayın yapabiliyor. Bu, onu gazeteciliği amaç değil araç olarak aldığına işarettir.

Son söz ise şudur ki, bu gazete neden bu kadar tepki çekmeyi başarıyor? Adamın gazetesinde tek satır vermemesi ve ülkesinin kuruluşunu kutlayanları eleştirmesi açık bir kışkırtma olduğu halde neden ciddiye alınıyor?

Bunu herhalde, TVlerde kavgalı döğüşlü programların ilgi çekmesindeki sırra bağlıyabiliriz. Aksiyon, hareket olursa, insanlar garip bir şekilde oraya bakıyorlar. Ahmet Altan'ı takip edenler bunu onun gayet iyi bildiğini görürler, onun yaptığı budur, şu anda oyuncağı, eğri büğrü de olsa, doğru yanlış da olsa ülkenin çeşitli değerleri, ilkeleri ve kurumlarıdır. Keşke muhalif bir gazete olarak bunu daha erdemli ve daha ahlaklı bir şekilde yapabiliyor olsalardı.

Böyle bir basına hala ihtiyaç vardır.

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..