Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Taraf kıskandırıyor

Taraf kıskandırıyor
 

İnsanoğlu bir şeyi kanıksadıkça, o şey ile ilgili anlam yitimi alır başını gider ya, işte öyle bir şey oldu şu son yıllardaki darbe girişim hadiseleri.

Memleketin o asil, elit ve bir o kadarda kendi şahsına münhasır generallerinin, memleketin kötü gittiğine dair kehanetleri üzerinden, batmış, bitmiş ve bitap düşmüş güzel yurdumun, şeriat ve bölünme eşiğine geldiğine dair engin görüşleri ölçeğinde, ülkeyi daha müreffeh ve muassır medeniyetler seviyesine çıkarmayı kendilerine vazife addetmiş olmaları gözlerimi yaşartıyor! Her dem kendilerini ülkenin yönetimine dair sorumlu hissetmeleri ve hiçbir zaman o sivil siyaset dünyasının aktörlerine güvenmiyor olmaları şüphesizki o şahsına münhasır generallerin bir bildiklerinin teyidi olsa gerek!

Hani birazda farklı bir noktaya ve mecraya çekmek istiyordum şu “Balyoz Darbe Planı” hadisesini.

Bazı arkadaşlarımız, ahbaplarımız ki her yerde yurdumun o asil evlatlarını ve arkadaşlarımızı, ahbaplarımızı görmek mümkündür, ortaya çıkmış olan bilumum darbe planlarının asılsız olduğuna ve o darbe planlarını ortaya salkım saçak döken “Taraf” gazetesine dair görüşleri “Yalancıktan şeyler efendim bunlar. O melun Taraf Gazetesi, şanlı Türk Ordusunu hedefine koymuş, aslı astarı olmayan yalanlarla şanlı ordumuzu lekelemekte, karalamakta ve iftira ile halkın gözünden düşürmektedir” yollu engin düşüncelerinin ışığında, ortaya çıkmış olan planları anlatabildiğim kadarıyla yukarıdaki hali ile değerlendirmekteler.

Çünkü bu muhterem kallavi memleket evlatları, bu ülkede bilmem kaç adet darbenin olduğunu ve olan darbeler dışında kaç adet darbe girişiminin vukuu bulduğunu, kimi darbe girişimlerinin ortaya çıkması sonrasında darağacına kimlerin gittiğini öyle sanıyor ve zannediyorumki pek bir dile getirmekten çekiniyorlar. Salt bu yüzdendirki 2000’li yılların şu ilk on yılında ortaya sere serpe serilmiş olan bu darbe eylem planlarının geçersizliğine ve bir gazetenin melun iftiraları dışında başka hiçbir şekilde bu haberleri değerlendirmememiz gerektiğine dair akıl ve izan ileri sürüyorlar.

Vaktiyle, pardon efendim daha çok yakın zamanda bu blog sayfalarında, asit kuyuları açılırken ve bir itirafçının ileri sürmüş olduğu iddialarını yalanlar payesi ile süslerken benzer ifadeleri yine kullanmışlardı şu an darbe planlarının asılsızlığını ileri süren kallavi memleket evlatlarımız. Çünkü bu memleket evlatlarımız için bu topraklarda faili meçhul diye bir kavram yoktu ve bu iddia ciddi bir iftiradır yollu veciz yaklaşımları halen beynimin en müstesna yerinde kendisine bir yer bulmuş beklemektedir. Doğru, bu memlekete kim olaki toz kondura ve böyle asılsız iddiaları ileri sürerek, ne idüğü belirsiz bir kendini bilmez, sözüm ona sapık itirafçının laflarından hareketle, bir memleketin en önemli kurumunu zan altına alırlardı? Lakin kallavi memleket evlatlarımızın, aynı zamanda bu memlekettin Misak-ı Milli sınırları içerisinde faaliyet göstermiş JİTEM denen yapının varlığına dair neler düşündüklerini şahsım adına çok merak etmekteyim ve beklemekteyim, sormaktayım. “Yahu siz JİTEM hakkında ne düşünüyorsunuz?” Yani yanlış anlamayın sadece sordum “Sizce JİTEM var mıdır? Sizce JİTEM yok mudur?” Hepi topu yalın iki sorudur sadece benimkisi.

Dikkatinizi çekerim, AKP iktidarından bu yana ortaya çıkmış olan darbe mevzuularının sayısı kaç oldu, belli değil. Sarıkız, Ayışığı, Darbe Günlükleri, Eldiven, Kafes Eylem Planı ve son olarak Balyoz Darbe Planı. Arada unuttuklarımda vardır illaki. Şimdi çıkmışlar “Taraf Gazetesinin bir iftirasıdır almış başını gidiyor” diye bir tafra tutturmuşlar. O kadar kolay mıdır iftira savurmak? Bu kadar kolaysa Genelkurmay Taraf Gazetesi hakkında gereğini yapar ve hukuki yollardan Taraf Gazetesinin yalancı olduğunu ispatlamak sureti ile kamuoyu nezdinde teşhir eder. TSK’nın bu hususlarda elini kolunu bağlayan mı varmış? Şu ana kadar Taraf Gazetesinin haber yapmış olduğu hiçbir darbe planı Genelkurmay tarafından yalanlanamadı ve Taraf Gazetesi mahkum ettirilemedi. Hatırlayınız, Darbe Günlüklerini yayınlayan dönemin Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş’tü. Darbe Günlükleride yalan denmişti ve Alper Görmüş Darbe Günlüklerini yayınladığı gerekçesi ile mahkemeye çıkmış, beraat etmişti. Olay kapandı, gitti. Aynı Alper Görmüş Taraf Gazetesinde yazmaktadır ve yazıları dikkatle takip edilmesi gereken bir yazardır.

Belirtirim.

Kim ne derse desin, Taraf Gazetesi şu anda basın dünyasını sallamaktadır. Bu güne kadar gazetelerin haber sevislerine akan bilgilerin bir çoğu yayınlanmaz, devletin her hangi bir kurumu ile merkez medya organları aralarını bozmazdı. Oysa Taraf Gazetesi yayın hayatına başladığından beri adeta koca ülkenin basın dünyasını sarsacak haberlerin altına imza atıyor. Yalansa yalan deyin. Dönüp arkanıza bakınız ve yaptığı haberlerle en çok hangi yayın organı gündeme oturmuş, görün. Geçtiğimiz haftadan beri “Balyoz Darbe Planı” bütün bir memleketin gündemine oturmuş durumda.

Az iş mi?

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..