Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '07

 
Kategori
Futbol
 

Tarafsız olamam, çünkü haklıyım. Federasyon top siz de.

Tarafsız olamam,  çünkü haklıyım. Federasyon top siz de.
 

Kupa maçının üzerinden kaç gün geçti. Ne ses çıkacak diye bekledim bizimkilerden. Kimlerden mi? Tabi ki Beşiktaşı temsil eden yazar ve çizerlerden. Lafı pek de uzatmaya gerek yok sanırım. Yok kardeşim yok. Biz hakkımızı bile aramayı beceremiyoruz. Ya adamlar haksız oldukları halde ortalığı ayağa kaldırdı. Yöneticileri ayrı telden çalıyor, yazarları ayrı. Taraftarı ayrı. Basın açıklamalarının ardı arkası kesilmiyor. UEFA’ya gideceklermiş, ligden çekileceklermiş! Peh, ben de inandım. Bir ara ilk penaltıyı da taca atacaktınız değil mi? Hatta geçen yıl kaçan şampiyonluğun ardından Aziz başkan da istifa edecekti.

İşin tuhafı adamlar bir bardak suda fırtınalar koparırken, bizden hala mütevazi, ılımlı beyanlar. Dün akşam Ömer Üründül beyefendi açıklama yapıyor. Suç yazarlarımızdaymış Çünkü son haftalarda Beşiktaş’ın kötü oynadığını, yazamıyorlarmış. İlahi Ömer bey, yorumcularımız Beşiktaş için ne zaman iyi bir şey yazdı ki? Sevgili ağabeylerimiz durur, dinler, ezdirir, şampiyon olduktan sonra akıllarına Beşiktaş gelir. Ne istiyorsunuz? Ne yapmalıydı çocuklarımız? Gelene buyurun kalemiz mi demeliydi? Turu 23 yıllık hasretinize, şampiyonluğu 100. yıl etkinliklerinize hediye mi etmeliydi?

Sivas maçının ardından yorumlara bakıyorum. Aynı hamam, aynı tas. Sivas’ın golü iptal edilmiş, bu da yetmezmiş gibi gol atmasın diye on beş kere ofsayt kararı verilmiş, Beşiktaş’a sıfır ofsayt yarım pozisyonla maç kazandırılmış. Ne hikmetse Beşiktaş 90+2de gol kazanmayı (kazandırılmayı) adet haline getirmiş. Bir takım bu kadar da şanslı olamazmış, Rize, Antalya, Fener ve Sivas maçında son dakika golü atmak beceri değil şansmış. Hadi atmak şans da, o dakikaya kadar gol yememek nedir?

Sizin gözünüz Sivas’ın attığı golde, top ayaktan çıktığı anda (hem de iki Sivaslı oyuncunun) açık ara ofsaytta olduklarını göremeyecek kadar sarı , kafalarınız Beşiktaş’ın genelde başarıyla uyguladığı ofsayt taktiğini bile hakeme yükleyecek kadar lacivert, hafızalarınız geçen yıl Fenerbahçe’nin uzatmalarda 1-0 penaltı golü ile kazandığı maçları, elle attığı golleri hatırlamayacak kadar Kadıköy, kalpleriniz son yıllarda şans faktörünün kimden yana işlediğini söyleyemeyecek kadar tarafsız değilse Beşiktaşlı futbolcular ne yapsın?

Yüz yirmi dakika süren ve yorgun bir kupa yarı finalinin ardından, deplasmanda, yağmur altında doksan dakika verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum onları. Gözlerinden öpüyorum. Son dakikalarda gol atmak her babayiğidin harcı değildir. Şans faktörünün aksine, bu futbolcularımızın her şeye rağmen (yorgunluk, stres, deplasman, karşılarında taş gibi bir Sivas, basın ve medya ordusunun yazdığı psikoloji bozan yorumlar ve sürekli göz yaşı döken bir rakip) şampiyonluğa olan inançlarını, birlik ve beraberlik içindeki duruşlarını ve her şeyden önemlisi kondisyonlarının son ana kadar yeterli olduğunu gösterir. Ne diyelim. Kıskananlar çatlasın. Bizler inandık, sizler de inandınız çocuklar. Sevgili Beşiktaşlı yazarlarımız kadar kibar ve nazik değilim olamıyorum. Oldurtmuyorlar.Tarafsız olamam, çünkü haklıyım. Çünkü Beşiktaşlıyım. Kaygılarımda yok, kaybedeceğim bir kalemim, köşem de..

Haydi bakalım Federasyon yetkilileri. Hakkınızda milyonların gözüne baka baka atıp tutan, kişiliğinize kadar hakaret eden, sizi ve hakemlerinizi şerefsizlikle suçlayan, her puan kaybının ardından istifa diye bağıran, basın yayın ilkelerini hiçe sayarak, vatandaşın haber alma hakkını kabloları keserek engelleyen bu zihniyetleri affederseniz, sizi Allah affetmez. Tabi vicdanınızda. Bu lig de şerefiyle oynayıp alın teri dökerek formasını ıslatan diğer kulüplerin futbolcusu da. İşte elinizde gazeteler, belgeler, videolar, fotoğraflar, raporlar, kanıtlar. Daha ne bekliyorsunuz? Hodri meydan. Kapatın sahalarını kalan maçlarda. Yöneticilerini tribüne değil stada sokmayın. Adı olaylara karışan futbolculara verin birkaç hafta ceza. Çünkü sizin olmadığınız yer de, ilahi adalet kendiliğinden tecelli göstermeye başladı bile.

 
Toplam blog
: 47
: 648
Kayıt tarihi
: 31.03.07
 
 

Bandırma doğumluyum. İşletme mezunuyum. Amatör olarak uzun yıllar atletizmle uğraştım. Okul hayat..