Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Taraftar gözünden Galatasaray.

Taraftar gözünden Galatasaray.
 

Maçın öne çıkanlarından Necati Ateş ve Lucas Neill.


Bensu'dan uzun bir ara sonra tekrar merhabalar.

Galatasaray'ın son haftalarda oynadığı futboldan kimse memnun değil. Biz taraftar da. En son zevk aldığımız maç olarak Denizli Belediyespor maçını hatırlıyorum ben, Emre Çolak'ı kazandığımız.

O maçın ardından Süper Lig'de Gaziantepspor maçı yaptık. Caner Erkin şüphesiz maçın yıldızıydı. Mustafa Sarp'ın güzel golüyle maçı almasını bildik. Futbol güzel miydi derseniz ben beğenmedim.

Süper Lig'de Denizli ve Kayseri maçlarına çıktık. Taraftar olarak yine memnun değiliz. Kupadaki Antalyaspor maçları ve Ankaragücü maçı dahil.

Devre arası transferlerimize bir göz atalım.

Lucas Neill, bana kalırsa defansı toparlayan adam. Hem iyi müdaheleler yapıyor, hem de geriden oyun kurma konusunda yetenekli bir futbolcu. Bence devre arası transferinin en iyisi. Yazın başından beri bekliyorduk zaten, önceki transfer döneminde de istedik onu, Gökhan Zan gelince şok olduk. Ama tabii şu anda Gökhan Zan, Lucas Neill'in yanına bile yaklaşamaz bence.

Jo Alves dersek, kaliteli bir forvet. Ama başına talihsiz bir sakatlık geldi. Zaten forvetsizken onun gitmesi iyi olmadı. Fakat şöyle bir şey var, ben bu adamın neden alındığını fazla da anlayamadım. Satın alma opsiyonu bizde değil. Avrupa maçlarında da oynayamayacak. Böyle olduktan sonra fazla manası var mı? Sadece Turkcell Süper Lig'de oynayacak bir futbolcu... Tamam, kaliteli bir futbolcu ama biz Avrupa'da hedefi olan bir takımız ve bu da forvet olmadan olmaz. Arda'nın forvet olarak çok verimli olmadığını biliyoruz.

Giovani Dos Santos... Sanırım zamana ihtiyacı var. Antalyaspor 2.maçında 1-2 güzel çalımı olsa da bence şu anlık fazla da hazır değil. Fazla yorum yapamıyorum.

Dün akşamki maça bakarsak, 1.yarısında Elano ve Caner performanslarıyla öne çıktı. Fakat oyunun asıl zevki 2.yarıdaydı.

Dos Santos'un çıkıp Emre'nin oyuna girmesi oyunu hareketlendirdi diyebiliriz. Emre girdi ve golünü attı zaten. Emre Çolak genç olmasına rağmen bence tecrübeli bir futbolcu gibi iyi oyun sergiliyor.

Galatasaray'ın yediği 2.gol, tam bir felaketti. Defansın büyük hatası vardı. Daha sonra Mustafa Sarp Necati'yi yakalamaya çalıştı ama Necati fiziğiyle öne çıktı ve golünü attı.

Servet'in oyuna girip forvet olarak görev yapması gayet ilginçti ayrıca.

Son dakikalarda Galatasaray'ın baskısı yetmedi. Futbol 90 dakika, Galatasaray bunun farkında olamadı.

Abdul Kader Keita'dan bahsetmek istiyorum. Afrika Kupası'ndan döndükten sonra sanki bizim tanıdığımız Keita gitmiş başka Keita gelmişti. Oynadığı maçlarda takıma yararı olmasını bırakın, bence zararı bile oldu. Ve şöyle bir yorumum var, Afrika Kupası'nda uzaktan attığı golden esinlenerek burda da aynı şeyi yapmaya çalışıyor, uzaktan şut atmaya çalışıyor sürekli. Başarılı olamıyor. Fakat futbol şans işi değil, "Ben şut vurayım, ya tutarsa" misali oynamamak gerekiyor, hele ki Galatasaray gibi bir kulüpte futbolcuysan.

Mustafa Sarp, sezon başından beri istikrarlı isimlerden. Hiç olmadık yerlerden çıkıp kendine fırsat yaratabiliyor. Ve bence Galatasaray'ın en iyi transferi. En iyi patlama yapan transferi.

Elano Blumer maçın ilk yarısında iyiydi. Kalitesini yavaş yavaş göstermeye başladı. İnşallah hep böyle devam eder. Haftaya bildiğimiz gibi Atletico Madrid maçı var ve ona ihtiyacımız olacak.

Lucas Neill, bu maçta da müthiş bir performans sergiledi. Servet'le beraber iyi işler yapacaklar diye düşünüyorum.

Caner Erkin son maçlarda patlama yapıyor. Sol kanatta harikalar yarattığını görüyoruz. Demek ki Caner'in pozisyonu gerçekten sol kanatmış, Frank Rijkaard bunu gördü. Fakat Alparslan Erdem ve Volkan Yaman gittiği için Hakan Balta'nın Caner'den başka alternatifi yok maalesef.

Arda Turan bence iyi futbol oynuyor ama onun daha da iyi oynayabileceğini biliyoruz. Galatasaray'ın kaptanı olarak daha dikkatli bir oyun sergilemeli bence.

Aykut Erçetin'e de değinelim. Aykut bence Leo Franco'dan rahatça kaleyi alabilir. Ve umarım alır da.

Ve son olarak Necati Ateş... Keşke bizimle beraber olsaydın da böyle futbol oynasaydın. Gerçekten çok iyi futbol oynuyor ve çok iyi bir fiziği var.

Sonuç olarak bazı futbolcularımız bireysel oyunlarıyla öne çıksa da, takımımızın durumu iyi değil. Toparlanmamız gerek. Haftaya Vicente Calderon'da zorlu bir Atletico Madrid maçı bizi bekliyor. Bu maçtan iyi bir sonuçla dönmek zorundayız. Umarım takım Antalya Kampı'nda iyice dinlenir ve toparlanır.

İyi şanslar Galatasaray! Ve tebrikler Antalyaspor...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..