Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Taraftar korkusu...

Taraftar korkusu...
 

Galatasaray taraftarının Ali Sami Yen TT Arena’da Başbakan Erdoğan’ı protesto ettiği ocak 2011’den sonraFenerbahçe taraftarı da, Lefter Küçükandonyadis’in cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ocak 2012’de protesto etmişti.

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) Sezon Sonu Turnuvası'nın finalinde Serena Williams ile Maria Şarapova karşılaşması sonrası Williams'ın şampiyonluğuyla biten turnuvanın kapanışında organizasyon komitesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın isimleri okununca salondan protesto edilmişti (Eylül 2012).

AİHM Avrupa İnsan Haklar Mahkemesi’ne göre siyasetçiler en sert eleştirileri göğüslemek zorundadır. Siyasetçilerin kişilik hakları ifade özgürlüğü, toplumun eleştiri hakkı karşısında dikkate alınmamakta, korunmamaktadır.

Gezi Direnişi sonrası iktidar gerekli dersleri çıkarıp, toplumun demokratik duyarlılıklarını dikkate alarak politikalar belirlemek yerine, alanlara çıkanlara karşı başlattığı “cadı avı”nı sürdürüyor. Mehmet Ali Şahin Gezi Direnişi’ne katılan yurttaşların ‘TCK 312. Madde çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini’, “Eylemcilerin hükümeti devirmeyi amaçladıklarını düşünüyorum” derken iktidarın nasıl bir halet-i ruhiye içerisinde olduğunu ifşa etti…

İş bu halet-i ruhiye içinde taraftarı/halkı zaptu-rapt altına almak için iktidarın hazırlıkları sürüyor. Spor Güvenlik Çalıştay’ında İçişleri Bakanı Muammer Güler. “…tribünlerdeki siyasi ve ideolojik anlamdaki tezahüratlar hakkında düzenlemeler olacağını, ayrıca yasadışı eylemlere katılan taraftar grupları hakkında da işlem yapılacağını” ifade etti.

Yaşananlar 2013 Türkiye’sinden. Sürrealist roman yazarının asla var olmayan bir evrende geçtiğini kurguladığı romanından alıntılar değil.

Demokrasiyi sandık fetişizmine bağlayarak aldığı oy çokluğuna dayanarak her yaptığını meşru gören kıt demokrasi anlayışının; 1930/40’ların çoğunlukçu -otoriter- demokrasisinin günümüze yansıması.

Uzun süredir iktidarın taraftar/halk korkusu tüm uygulamalarına yansıyor. Medya iktidarın ihtiyaçlarına göre kurgulanıyor, çok satmayan gazetelerinde, çok izlenmeyen televizyonlarında kendileri çalıp oynarken halktan koptukları gibi gerçeklikten de uzaklaşıyorlar.

İyi seyirler…

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..