Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

Taraftar profili ve Beşiktaş

Taraftar profili ve Beşiktaş
 

Türkiye‘de ve Dünyada nam salmış Beşiktaş taraftar grubu Çarşı için metihler dizmenin gereksizliğine inananlardanım. Çünkü tribün performansları yeterince ve gerektiği kadar birileri tarafından dile getiriliyor. Benim asıl üzerinde durmak istediğim konu; eksenden kaydığını görmekte olduğum Çarşı grubunun bu yıl neye daha çok karşı durması gerektiğinin farkında olmayışıdır.

Beşiktaş’lı bu dünya üzerindeki varlığını, duruşunu; paraya ve buna bağlı güçlere hep karşı durma gayretinde olmaktan aldığı kudretle yaşatmıştır. 107 yıllık tarihe sahip olmak göründüğü kadar kolay olmamıştır.

Şimdilerde Q7, Guti ve buna benzer flaş transferlerle gündem yaratan Beşiktaş kulübünün geçmişinden bu güne aslında taraftar profilinin ne istediğini çok açık bir şekilde bilmekle beraber profili çoğunluğunu oluşturan taraftar grubu Çarşı’nın kulüple karşı karşıya gelecek duruma gelmiş olmasına rağmen Q 7 imza töreni sırasında kapalıdan yükselen seslerin şahsımı ve bir çok Beşiktaşlıyı şaşırttığını söylemek istiyorum.

Beşiktaş‘lı tribünden baktığında ne görmek ister?

Benim şahsi kanaatim; Öz kaynak düzeninde geçmiş yıllarda yetişmiş başarılı olduğu tecrübe edilmiş Beşiktaş kültürünü özümsemiş hocalarımız tarafından eğitimlerinin verildiği yetenekli, mücadeleci, kaybetmeyi hazmedemeyen, rakibe saygılı, saha içinde terinin son damlasına kadar akıtan futbolcular topluluğudur.

Haklının yanında olma gayreti içinde olan ve bu kültürü 25 yılı aşkın süredir devam ettiren Çarşı liderlerinin hiç birinin üzerinde sırtında futbolcu ismi yazan orijinal forma görememiş olmamızın sebebi de budur aslında. Her şeyin para olmadığı, sermayenin ses ve sadece ses olduğunu defa kere dile getiren çok sevgili Alen ağabeyimiz, büyüğümüz önderliğinde Çarşı bu sezon nasıl bir karşı duruş sergileyecek, merak konusu olmuştur.

Yıllara meydan okumak elbette kolay değil 15 yıl şampiyonluk görememiş bir taraftar topluluğunun kenetlenerek ve çoğalarak bu günlere gelmiş olması hafife alınmamalıdır. Onun içindir ki; lütfen taraftarı ile varlığını yücelten kulübümüzü flaş ve pahalı transferler yapmasını desteklemek yerine mevcut kadro içinde zorda olsa yeteneklerini göstermiş Beşiktaş çocuklarını kucaklayalım, onlara herkesten daha çok değerli olduklarını hissettirelim.

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 56
: 642
Kayıt tarihi
: 07.09.09
 
 

22.10.1973 yılı Tokat doğumluyum. Antalya ililnde ikamet etmekteyim. Futbol, hayatımın en önemli ..