Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Taraftarlık

Taraftarlık
 

Sayın, Aziz YILDIRIM


Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı AzizYıldırım, Fenerbahçe Dergisi’nin ekim sayısında yer alan yazısında,

G.Birliği ile oynanan Lig maçında az sayıda taraftarın şahsına yönelik yaptığı tezahüratın son derece önemli ve düşündürücü olduğunu belirterek, "Her ne kadar stadımızın büyük bölümünde maçı izleyen taraftarlarımız bu tezahürata katılmamış olmakla birlikte, rant damarları kesilenlerin gözlerini nasıl karartmış oldukları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu rant peşinde koşan odaklar, takımın sendelediği anlarda ve zamanlarda ortaya çıkmayı adet haline getirmişlerdir. Bunlar ve bunları kullanarak şahsi ikbal ve rant peşinde koşanlardan oluşan kulübümüzün dahili düşmanları geçmişte olduğu gibi bugün de görev başındadır. Kulübünü karşılıksız seven taraftarlarımızı bu dahili düşmanlara karşı uyanık olmaya ve bunlara meydan vermemeye çağırıyorum" mesajını gönderdi.

Çok doğru ve yerinde bir çağrı. Başkanın bu çağrısına, bütün futbol yönetimlerinin destek vermesini dilerim.

Futbolda gerçek seyircileri ve taraftarları stadlardan uzaklaştıranlarda bu şekilde bedava maçlara gitmeye alıştırılmış, kulübün menfaatlerinden çok, kendi çıkarlarını düşünen, saldırgan, saygısız ve acımasız çeteleşmeler, taraftarlık maskesi arkasına sığınarak, en büyük zararı tuttuğunu söyledikleri takımlara veriyorlar.

Bu bütün takımlarımızda bu çeşit oluşumlar ne yazık ki var. Ve bunun en büyük sebebide bunlara kucak açan bazı yöneticiler. Sırf kendileri için tezahüratlar yapılsın, alkışlanılsın, gururları okşansın diye bu canavarı beslediler. Öyle bir duruma geldi ki, artık canavar kendini yaratanları da tehdit etmeye başladı.

Zamanla Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydına, ona keza diger kulüp başkanlarına da böyle savaş açan taraftar kisveli çeteler olmuştu, bunların üstesinden gelmek için, bütün yöneticilerin olduğu kadar, Galataray da merhum Alpaslan Dikmen’in başını çektiği oluşumlar gibi, kendilerinden çok taraftarı oldukları kulüplerin menfaatlerini düşünen, oluşumların desteklenmesi gerekmektedir.

Bütün stadlarımıza, çoluk çocuk ailecek gidilebilecek, küfürün ve kavganın olmadığı, kombine bilet sahihlerinin yerlerinin çeteler tarafından gasp edilmediği, güzel günlere ulaşabilmemiz dileğiyle tüm spor camiasının ve tüm Milletimizin Ramanazan Bayramını kutlar, nice güzel Bayramlara erişmelerini dilerim.

 
Toplam blog
: 61
: 2135
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

İstanbulda yaşıyorum, bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Kitap okumayı, satranç oynamayı, ..