Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Tarasızlığın tarafı

Tarasızlığın tarafı
 

Seçim yapmamak bile bir seçim yapmaksa eğer; Bir olayı kitlelere aktarırken, hatta olayın iki veya fazla tarafı varken, tarafsızlık bıçak sırtından daha ince hale gelir. Hele ki olay, haberi aktaranı da kapsıyorsa peşinen bir taraf içine dahil olunmuş demektir.

Olayı aktaranlar taraf olduğunda seyirci, okuyucu veya dinleyici algısı bir şekilde kendisine aktarılanlara göre hükmetmeye başlar. Sonunda aktaranın taraf olduğu şekil kamuoyu oluşmasına sebep olur. Bu nedenle aktarma organlarına sahip olduğunuzda kitleleri istediğiniz yöne sürükleme, gündemi belirleme, haklıyı haksız, haksızı haklı göstermeye varana kadar geniş spektrumlu bir güce ulaşmışsınız demektir.

Bu gücü kendi adınıza direkt sağlayacağı menfaat için veya size menfaat sağlayacak olan özel veya tüzel kişilikler adına kullanabilir, bunu yaparken de maddi kazanımlar sağlarsınız.

Asıl kaza- kazan modeli bu hale gelmiştir.

Toplumun olaylar hakkında doğru bilgiye sahip olması, bilinçlenmesi, hükmolunmamış olaylar hakkında yorum yapılmaması gündeme sonuçların taşınması için çaba sarfeden aktarıcı olmak gerek şimdikilere gerek gelecek kuşaklara karşı sorumluluk demektir.

Bu sorumluluğu taşımayanları kınayan taraflı bir yazı ile tarafsızlığın mümkün olmadığını, bu yazıyı okuyanın da benden taraf olacağını şimdiden kabul ediyor, Saygılar sunuyorum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 11
: 414
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İstanbul' da doğup, büyüdüm. Matbaacı ve üç çocuk babası, evliyim. Açık Öğretim İktisat mezunu olup,..