- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 1034
Taratorlu börülce

alıntı
Malzeme:
Yarım kilo taze börülce
1, 5 baş sarımsak,
1, 5 çay bardağı zeytinyağı,
2 limon, tuz
Yapılışı:
Börülceler yıkanarak, tencerede fazla yumuşamadan haşlanır. Diğer taraftan sarımsaklar soyularak havanda ezilir. Rondoya konur. Zeytinyağı, limon ve tuz konarak rondoda beyazlaşana kadar döndürülür. Hazırlanan tarator soğumuş börülcenin üzerine dökülür.. Servis yapılır. Hülyadan aldığım bu tarifi deneyin mutlaka. Afiyetle kalınız.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Tarator sos mutlaka cevizle yapılmalı. Aslında badem de mükemmel olur ama, bademi ezmek oldukça zordur. Bir kez de benim tarifimi dener misiniz?:) En çok okunan yazımdır taratorlu börülce:) Tarifi kuru börülce ile verdim ama, tazesi daha da güzel olur. blog.milliyet.com.tr/Kuru_borulce_salatasi/Blog/?BlogNo=88445 afiyet olsun:) Sevgilerimle...
Tülin Aksoy 26.07.2010 23:19