Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖNAY BARIŞ KÖROĞLU

http://blog.milliyet.com.tr/onayca

26 Temmuz '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1034
 

Taratorlu börülce

Taratorlu börülce
 

alıntı


Malzeme:

Yarım kilo taze börülce

1, 5 baş sarımsak,

1, 5 çay bardağı zeytinyağı,

2 limon, tuz

Yapılışı:

Börülceler yıkanarak, tencerede fazla yumuşamadan haşlanır. Diğer taraftan sarımsaklar soyularak havanda ezilir. Rondoya konur. Zeytinyağı, limon ve tuz konarak rondoda beyazlaşana kadar döndürülür. Hazırlanan tarator soğumuş börülcenin üzerine dökülür.. Servis yapılır. Hülyadan aldığım bu tarifi deneyin mutlaka. Afiyetle kalınız.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Tarator sos mutlaka cevizle yapılmalı. Aslında badem de mükemmel olur ama, bademi ezmek oldukça zordur. Bir kez de benim tarifimi dener misiniz?:) En çok okunan yazımdır taratorlu börülce:) Tarifi kuru börülce ile verdim ama, tazesi daha da güzel olur. blog.milliyet.com.tr/Kuru_borulce_salatasi/Blog/?BlogNo=88445 afiyet olsun:) Sevgilerimle...

Tülin Aksoy 
 26.07.2010 23:19
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 50
Toplam yorum
: 31
Toplam mesaj
: 18
Ort. okunma sayısı
: 1011
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

Anadolu Üniversitesi Ekonomi mezunuyum. Bir Kamu kuruluşundan yönetici olarak emekli oldum. Evliy..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster