Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1174
 

Tarçınlı, cevizli kek

Tarçınlı, cevizli kek
 

Kim sevmez ki yorulduğu zaman koltuğuna oturup da bir bardak çayla yanında kek yemeyi. 

Hele keki evde kendi ellerimizle yapıp o mis gibi kokusunu duyduktan sonra yemek ve yedirmek daha zevkli olur.

Tarçınlı, cevizli keki de yiyip de sevmeyen yok gibidir. Beş çayının ve özel günlerin vazgeçilmezlerinden biri olan tarçınlı kek tarifini sizler için veriyorum. 

Mutluluklar sizinle olsun, afiyet şeker olsun. 


Malzemeler: 

3 yumurta
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı limon suyu
1 avuç elde ufalanmış ceviz
1 çorba kaşığı tarçın 

Yapılışı: 

Sırasıyla yumurta, şeker, süt, yağ, vanilya, un, kabartma tozu ve limon suyunu koyup iyice karıştıralım. 

Hamuru yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökmeden önce cevizleri ve limon veya portakal kabuğu rendesini hamura koyup karıştıralım. 

Tepsiye hamuru döktükten sonra üstüne toz tarçını serpelim ve orta hararetteki fırında 180 derecede pişirelim. 

Sibel Koçarslan 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 219
Toplam yorum
: 123
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 2863
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster