Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '15

 
Kategori
Seçim
 

Tarhan Erdem, Genel Seçimler, seçim güvenliği ve HDP'ye sempati(!?)

Tarhan Erdem, Genel Seçimler, seçim güvenliği ve HDP'ye sempati(!?)
 

Tarhan Erdem, bu ifadesi ile, ne demek istiyor, acaba?


"ÖTEL TEDBİR ALINMADIYSA" HDP BARAJI GEÇER...

Bu sözler. bloğumun başındaki resimde de görüldüğü gibi,  Araştırma Şirketi Konda'nın kurucusu ve aynı zamanda Radikal Gazetesi yazarı Tarhan Erdem'e aittir.(1)

"Özel tedbir alınmadıysa"...(1?)

Bu ifadeyi nasıl anlamak gerekir acaba?... Tarhan Erdem, bunu açıklamıyor... Bu durumda, bu ifade yoruma tabi kalıyor. Bana göre şöyle yorumlanabilir.

AKP, seçim güvenliğini, "bilerek sağlamazsa" ya da "seçim sandıklarında hile" yaparak  HDP'ye verilen oyları ayıklayıp "çöpe atmazsa", HDP, seçim barajını aşar ve  Meclis'e girer...

Tarhan Erdem'in, anlamını açıklamadığı bu ifadenin altındaki düşünce, benim yorumuma göre, seçim sonrasında  HDP'nin  çıkaracağı  kargaşalığa  haklılık kazandırmaktan ibarettir...Bunun provası ya da koşulları da, daha şimdiden hazırlanmıyor mu?

Örneğin bir HDP'nin bir seçim afişinde, "HDP barajı aşamazsa benim meskenim dağlardır, dağlar" denmiyor mu?... Demirtaş ve diğer HDP yöneticileri, meydanlarda, "musluklardan kan akan" resimleri bulunan afişler karşısında seçim konuşmaları yapmadılar mı?

x        x        x

Başka bir gazetenin köşe yazarı da, Tarhan Erdem'in bu ifadesini, "Voice Of America"(Amerika'nın Sesi)'ne söyleyerek, iktidarı "ecnebilere" şikayet ederek, Tarhan Erdem'in, seçim sonuçları hakkında kuşku yaratma kervanına katıldığını yazmıştır.(2)

Aynı köşe yazarı, "aynı günlerde Anglosakson medyanın Türkiye'de seçim güvenliğinin tartışmaya başlamasını" da ilginç bulduğunu yazmıştır, köşesinde...

x        x         x

Bu arada, "gayet normal bir durum" ama, Tarhan Erdem'le ilgili olarak başka bir medyadan aldığım bir notu da sizinle paylaşmak isterim.

Tarhan Erdem'in, HDP İstanbul İl Örgütü  Eşbaşkanı olan kızı Ayşe Erdem de, HDP'den milletvekili adayı olmuştur.(3)

Yukarıda dedim, "bu gayet normal bir durum"; bunun eleştirilecek bir yanı yok. Tarhan Erdem'in, HDP'den milletvekili adayı olan kızının, HDP ile birlikte Meclis'e girmesini istemesi kadar doğal bir şey olamaz...

Babalar, kızlarını çok sever, onların isteğinin gerçekleşmesi için ellerinden gelen her şeyi yaparlar...

Ama, bunu yaparken, Tarhan Erdem'in, soyadı gibi "erdemli" davranmak gerekir... Yani, bu yanlı davranışları sürdürürken biraz dikkatli davranmak ve şüphe uyandırmamak gerekir.

Öyle değil mi?

cdenizkent

----------------------  :

(1) "İfade", medyadan; "Resim", Google'den

(2) Haşmet Babaoğlu, Sabah Gazetesi, 5 Haziran 2015

(3) milliyet.com.tr - 5 Haziran 2015

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..