Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Tarifsiz Mutluluk

Tarifsiz Mutluluk
 

www.fanatik.com.tr


Dünkü maçın özeti şu: şaşkınlık, sevinç, tedirginlik, derin üzüntü, tarifsiz mutluluk ve tarifsiz mutluluk. Bir maç ne kadar zor kazanılıyorsa sevinci de o oranda artıyor hiç şüphesiz. Biz de bu duyguyu dün sonuna kadar yaşadık ve bu itibarla Galatasaray-Bordeaux maçı "tarihi" sıfatını almaya sonuna kadar hak kazandı.

Galatasaray için Kocaelispor bozgunu ne denli ağır olsa da bu maçtan sonra yaşananlar temsilcimizin en büyük yardımcısı oldu. Zira yeni ve hırslı bir teknik direktörün motivasyonu, artık tartışılmaya başlanan futbolcuların kendilerini ispat çabası ve elbette müthiş tribün desteği uzunca bir aradan sonra Ali Sami Yen'in Avrupa'da tekrar ışıldamasını sağlayan etkenlerdi. Aslında tüm bu nedenler dün gece bizi çok daha rahat bir şekilde çeyrek finale taşımaya yeter ve artardı ancak görülen kabusun tek nedeni sarı kırmızılılarda artık kronikleşen savunma hatalarının dün gece tabiri caizse hortlamasıydı. Neyse ki dün geceki müthiş enerji tüm hataları bastıracak ve tüm kusurları örtecek kadar güçlüydü.

Hiç şüphe yok ki bu zaferin çiçeği burnunda teknik direktör B.Korkmaz için anlamı herkesten fazla oldu. Aksi bir sonuçta Galatasaray'daki iddialı hocalık kariyerine çok keyifsiz bir başlangıç yapacak olan genç teknik adam turun kazanılması ile müthiş bir başarıya imza atmış oldu.

Bir Uyarı:

Dünkü zafer ne kadar büyük olsa da Galatasaray in kadro hassasiyetinden kaynaklanan olumsuzlukları görmezden gelmek mümkün değil. Her şeyden önce Korkmaz in takımın müthiş hücum gücünün büyüsüne kapılmadan savunmaya acil önlem alması şart. Ancak dün karşılaşma 3-1 devam ederken dahi forvet oyuncularının sahada tutulması yeni teknik adamın da kendini bu büyüden kendini kolay kurtaramayacağı şüphelerini artırdı. Neticede dün geceki maç beraberinde birçok uyarı getirse de müthiş bir başarı oldu. Her ne kadar yeni rakip Hamburg eskisine oranla daha dişli olsa da şimdi vakit tedirginlik değil zaferin tadını doyasıya yaşamak vakti.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..