Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Arkeolog olarak arkeoloji, Eski Çağ tarihi, günümüzde sit ve çevre sorunları başlıca ilgi alanlarım. Güncel politika, bilim kurgu, fotoğraf, satranç ve bazı bilgisayar oyunlarına bolca vakit ayırırım. Bilgisayar iletişim teknikleri, donanım bileşimi ve program kullanımında yeterli bilgi ve deneyim sahibiyim. Sayısal (dijit..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Gerçek zaman nedir?

Yerçekimi (gravitasyon) da zamanı etkiler, yavaşlatır; bu nedenle zaman bir gökdelenin alt katında oturanlar açısından yerçekiminden daha güçlü bir şekilde etkilendiklerinden üst kattakilere göre daha yavaş akar... öyle ki, yerçekiminin çok daha güçlü olduğu karadeliklerde zaman tıpkı ışık hızında olduğu gibi durma noktasına dahi varabilir (deniyor). Bu gökdelende zaman nasıl geçer ilginç konu.

26 Ocak 2014 17:04
Vücudumuzun uzun süre kullanılmayan bölümleri evrimleşerek işlevini yitirip kaybolabilir mi?

Sormak, öğrenmek ve anlamak için bir başlangıçtır; sorularınızla iyi bir başlangıç yapmışsınız ama belli ki Darwinci modern evrim kuramını, evrim - kalıtım - genetik - mutasyon - doğal seçilim (seleksiyon) ve çevreye uyum (adaptasyon) konularını yeterince araştırmamış ya da anlamamışsınız. Sizin sorularınıza kendi önerdiğiniz yanıtları Darwin öncesi evrim kuramlarında bulmak mümkündür (mesela Lamark'ın teorisi). Kullanılmayan organların körelmesi, çok kullanılanların gelişmesi bir birey bazında gözlemlenen bir şeydir; ama bunun üreme hücrelerine (sperm veya ovaryum) aktarılması mümkün değildir. Nihayetinde erkekde testisler ve kadında yumurtalıklar öteki organ ve dokuların başına gelenlerden bağımsız sahip oldukları genetik kodları aynen tekrarlar ve aktarırlar. Eğer bir bireyde sperm / ovaryum çevresel etkilerle (radyoaktif ışın, çeşitli kimyasallar vb.) bozulmaya uğrarsa bu yavruya bir mutasyon şeklinde aktarılabilir. Bu vb. konuları araştırarak anlayabilirsiniz (bkz. Internet). :)

28 Aralık 2013 11:53
Eski Dostlar Sohbeti

Selam sevgili blogdaşlar, çok zamandır MB ile yakından ilgilenememiştim; Aydın Bey'in sorularıyla buraya bir dönüş yapmış oldum... ilk yanıtlarımda bazı yazım yanlışları dikkatimi çekti, Aydın Bey'e bu nazik sunumu ve düzeltmelerle eklerimi buraya aktardığı için teşekkürler. Tekrar ve daha sık görüşmek dileğiyle herkese sevgiler.

02 Mart 2013 15:48
 
Toplam blog
: 60
: 1352
Kayıt tarihi
: 09.06.06