Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '18

 
Kategori
Tarih
 

Tarih Boyunca Ruhsal Hastalıklara Bakış (2.Bölüm)

Orta çağa baktığımızda Antik Yunan Uygarlığının tıpta önemli bir aşama kaydettiğini görmekteyiz. Modern tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat(İÖ 460-357) ilk çağlardaki bakış açısına karşı çıkmış,bedenin tanrıların gazabına uğradığına inanmadığını söylemiştir. Ruhsal bozuklukların doğal nedenlerle oluştuğunu ve tedavisinin de diğer bedensel hastalıkların tedavisi gibi olması gerektiğini savunmuştur. Hipokrat,hastaların kişiliğini çözmede rüyaların önemli olduğunu düşünmüştür. Bu açıdan psikanaliz ekolünün en önemli kavramının onun tarafından ortaya atılmış olduğu söylenebilir.

Antik Yunan Uygarlığında Platon(İÖ 428-347)önemli bir isimdir. Platon,ruhsal bozuklukları olan insanların suç işlemelerinde izlenecek yolu Devlet adlı kitabında anlatmıştır. Ona göre ruhsal hastalığı olanlara normal kişilere verilen cezalar uygulanmamalı,tek başına dolaşmamalı,aileleri tarafından iyi bakılmalı,ihmal gösteren ailelere ceza verilmeliydi.

Bu şekilde başlayan bilimsel bakış açısını daha sonraki yıllarda Yunanlı ve Romalı Hekimler devam ettirmiştir. Büyük İskender tarafından İskenderiye şehri kurulmuş,bu şehre üstün nitelikli sanatoryum hastaneleri açılmıştır. Hastaların rahatlatıcı ortamlarda yaşamalarına önem verilmiş,eğlence,spor,dans,konser gibi etkinliklere yer verilmiştir.

Orta Çağ biraz uzun sürecek ve bu kadar pozitif yönde ilerlemeyecek durum. Bir sonraki bölümde Orta Çağa devam edeceğiz. Ben keyif alarak yazıyorum.Dilerim siz de keyifle okuyorsunuzdur. Gülümseme dolu mutlu günler diliyorum :)

 
Toplam blog
: 6
: 207
Kayıt tarihi
: 25.05.18
 
 

Rehberlik ve Psikojik Danışmanlık Yüksek Lisans Mezunu Aile Danışmanı   ..