Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '07

 
Kategori
Rüyalar
 

Tarih Boyunca Rüyalar

Tarih Boyunca Rüyalar
 

Rüya görmek, uygar insanı tarih boyunca hep şaşırtmıştır. Bu arada rüyalara dayalı sayısız garip inanç ve mezhep de türemiştir. Fakat günümüzde uykunun ve rüya görmenin işlevini tam olarak açıklayan bir görüş neredeyse yok gibidir.

Eski inançlarda rüyaları geleceğe ilişkin kehanetler şeklinde yorumlandı. Eski insanlar onları yorumlamak için sayısız ince ayrıntılı yöntemler geliştirdi. Bu konuda en ilginç belgelerden biri bugüne kadar ulaşabilen 4000 yıllık bir mısır papirüsüdür. Bu papirüste, rüya tabir etmeninin karmaşık sanatından söz edilir.

Bunun yanı sıra diğer tarih ya da din kitaplarında olduğu gibi İncil de rüyalara olan inançlardan izler taşır. Tarihte bir çok düşünür, yazar, devlet adamı gibi önemli kişiler bazı rüyaları kehanet olarak görürlerdi. Bu yüzden de tarihte rüya kehanetleriyle sık sık karşılaşabiliriz. Tarihteki rüyalar bize, kişilerin bunlardan ne kadar etkilenip, ne kadar etkilenmediğini anlatır. Bu durum kişinin inanç dünyasıyla ilişkili bir durumdur. Öyle ki ; Gennadius tüm dostlarına ruhunun ölümsüzlüğe kavuştuğunu anlatırken bu fikre rüyasında bir hayaletle yaptığı sohbet sonrası kapıldığını anlatırmış. Bu ve bunun gibi rüyalar, tarihte bir çok savaş kahramanı ve devlet büyüklerinin işine yaradığı gibi, bir kısım kişilerin ya da mucitlerin yeni yeni icatlar, eserler vb. şeyleri yaşama geçirmelerine araç olmuştur.

Fransız astronom Flammarion, The Unknow adlı kitabında rüyalarla ilgili çok enteresan ve çarpıcı bilgiler vermiştir. "Bizler, gözlerimiz olmadan görebilir ve kulaklarımız olmadan duyabiliriz. Bu görme ya da duyma duyularımızın doğal olmayan durumları ile ilgili değil içimizdeki duyular, ruh ve zihinle ilgili bir durumdur." Flammarion böyle dedikten sonra ruh ve zihnin biraz daha açılımına girer ve şunları ekler : "İçsel bir görme gücü olan ruh, sadece uzak bir yerde ne olup bittiğinden değil, aynı zamanda gelecekte ne olup biteceğinden de haber verir. Gelecek gizli güçlerle var olur...

Pozitif gözlemler ruhsal bir dünyanın var olduğunu kanıtlamaktadır...

Ruh kendine ait olan bazı güçlerle hareket eder. Acaba biz onun var olduğunu ve onun beyin işlevleri sonucu olmadığını söylemeye yetkili miyizdir?

Işık gerçekten var mıdır?

Sıcaklık var mıdır?

Ses var mıdır?

Hayır... Onlar sadece hareketle üretilmiş kanıtlardır..."


resim:www.geocities.com/hatizsakhu/erdekessegek.html

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..