Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '12

 
Kategori
Deneme
 

Tarih ve katliam

Tarih ve katliam
 

Kanlı bir oyunun ucunda duran bilinçsizliğimizle tarihi yazanları izliyoruz. Tozlu raflardan kan ve et kokusu yayılıyor etrafa. Masumluğun ötesinde bir gerçeğin peşinde taneler kursağımıza diziliyor. Ateş çemberi yanık et kokusunu taşırken burnumuzun ucuna ekmek korkusuyla sığınıyoruz boş tarafsızlığa. Sözcükler anlamını yitiriyor bir süre sonra.

Ölü bir genç kızın saçları dolanıyor ruhumuza. Kundakçıların zamanaşımından serbest kaldığı bir tarihte takılıp kalıyoruz. Zaman ilerlemiyor. İlerlese de olacaklar belli. An dondu kaldı. Utancın halesi çizildi alınlarımıza. Tarih, tarihten utandı. Kan ve et kokusunu miras bırakıyoruz yarınlara. Kime ve neden diye sorma yetkimiz yok. Bilinçsiz bir uyutulma pozisyonunda sağa sola bakmadan tarihi yazanlara bakıyoruz. Kış güneşinin turunculuğunu kaybetmesi gibi her şey… Bir aydınlık vardı. Bir güzellik, bir anlayış… Bir bir sırayla sahneden çekildiler hepsi. İnsanca yaşamayı bilmeyenlerin ortasında kaldı tarih. Aydınlığı yok edemeyeceklerini bilmeden aydınlığın neferlerini düşman seçtiler kendilerine. Yok edilenin yerine üçer beşer geldiğimizi bilmeden körce, haince saldırdılar kara sakallarıyla. Duman yaktı gözlerimizi, midemiz bulandı kinin yoğunluğundan.

Kanlı bir oyundu. Can alan, can veren bir oyun… Unutulmayan, nefretle anılan bir sahnenin kan kokusuyla sarmalanan kızıllığına edilen yeminler katranlandı yüreğimize. Kitaplar, yazarlar, gazeteciler… Biteviye anlatıyorlar acıyı, umursamazlığı, katıksız nefretin yansımalarını. Beş kişi salınıyor sokaklara. Baş sorumlu yatağında mışıl mışıl uyurken ölüyor. Reva mı? Değil. Biliyoruz. Haykırıyoruz siyah bir boşluğa. Duyan yok, dinleyen yok. Tarihi yazanları izliyoruz ateş çemberinin ortasında. Miras bırakıyoruz her şeyi torunlarımıza ve kan, et, vahşet kalıyor geriye. Sadece uluk bir tarih…

Semrin ŞAHİN

 
Toplam blog
: 25
: 244
Kayıt tarihi
: 10.10.11
 
 

1981 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğdu.  On dokuz mayıs üniversitesi Türkçe öğretmenliğind..