Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '09

 
Kategori
Deneme
 

Tarihi anlamak.

Şu an 33 yaşında eskiyi daha çok araştıran ve daha çok merak eden biriyim. Yani tarihi, tarihin yazdıklarını merak eden biri. Biraz oturup düşününce şu anda meraklandığım okumaktan zevk aldığım tarih hayatıma ilk girdiği yıllar olan okul yıllarından beri hiç de sevmediğim bir konu imiş. İlkokuldan tutun üniversite yılları boyunca tarih denen konu gün ay ve yıldan ibaret sıkıcı bir kavramdan öteye geçememiş. Hep aman iyi bir not gelsin yeter mantalitesiyle baktığımız bir ders.
Yıllar sonra anladığım ve geldiğim nokta hep uzaktan sevdiğimiz tarihin gelecek hayatımızda ne kadar önemli roller üslendiğini farketmediğimiz ve ondan uzak durarak gelecekdeki planlarımızı yanlışlar içirisinde geçiirdiğimiz. EN AZINDAN BUNU KENDİM İÇİN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM.
Kimimiz asırlar boyu dünyanın bir çok toprağına hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğu tarihinden onlar şöyleydi böyleydi gibi çeşitli mazeretler ile uzak durduk, kimimiz Atatürk'ün yok olan bir ulusu yeniden ayaklandırdığı Cumhuriyet tarihimizi ideolojik görüşlerimize mahkum ederek ne okuduk ne de anlamak istedik.
Aslına bakarsanız her iki tarih konusununda bize anlattığı biz insanların doğruları ve yanlışları aslında. Ne kadar kabullenmesekde ne kadar istemesekde her iki konununda yer aldığı tarih bizlerin geçmişi ve bu geçmişde yaşananlar gelecekte yapacağımız işlerde bizlere yol gösterici bir çok konu barındırmakta ve biz eğer geleceğimizi doğru planlamak istiyor isek her iki tarihimizide kabullenmek zorunda olduğumuzu anlamak zorundayız.
Geçmişimizi anlamadan ve öğrenmeden her geçirdiğimiz zamanı kaybettiğimizde anlayacağız.

 
Toplam blog
: 2
: 845
Kayıt tarihi
: 21.03.09
 
 

Trakya Üniversitesi Turizm Otelcilik ve Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğrafçılık bölümlerinden mezun..