Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '14

 
Kategori
Tarih
 

Tarihi bir kahraman portresi olarak atmaca

Tarihi bir kahraman portresi olarak atmaca
 

Tarihi kahramanlar "Bir ihtiyaç olarak " gündeme gelince Tarkan, Karaoğlan, Malkoçoğlu ve Kara Murat'ın başını çektiği çizgi film kahramanları ortaya çıkarıldı. Bunlardan Sezgin Burak'ın çizdiği Tarkan; Atilla'nın fedaisi olarak bütün Asya ve Avrupa'yı meşhur bozkurtuyla birlikte arşınlarken,  Altaylar'dan gelen yiğit Karaoğlan; Suat Yalaz'ın çizgilerinde hayat bulup belleklerimize yerleşiverdi.

Daha sonra Cüneyt Arkın; Akıncı Beyi Malkoçoğlu olup serhat boylarında ordularla tek başına savaşırken "Fatih'in Fedaisi Kara Murat " rolünde yine tek başına krallara haddini bildiriveriyordu. Zamanında Tarkan ve Karaoğlan'ın da Yeşilçam filmleri yapıldı.Kartal Tibet bu iki karaktere de başarıyla hayat verdi. Uzun bir süredir kahramansız kaldık derken  Muhteşem Yüzyıl sayesinde "Atmaca " ile tanışıverdik.

Eski bir akıncı beyi olan Atmaca; Şehzade Mustafa'nın yanında gizli- açık savaşlar verirken, Şehzadenin dramatik bir şekilde katli üzerine merhumun da vasiyetiyle Şehzade Beyazıt'ın saflarında  yer aldı. Hakkın ve haklının yanında vuruşan , gözünü budaktan sakınmayan , usta bir silahşor olan Atmaca geçen haftaki bölümde giriştiği başarılı Rüstem Paşa suikastında can verdi.

Tarihte hiçbir zaman varolmamış, kurmaca bir kahraman olan Atmaca'ya çok alışmıştık. Bence yapımcılar gençlik yıllarına geri dönerek, serhat boylarındaki serüvenlerini bir dizi haline getirebilirler. Herhalde bu dizinin finali de Şehzade Mustafa'nın maiyetine girmesi olurdu. Çünkü ondan sonrasını zaten biliyoruz.

 

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..