Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '11

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
Okunma Sayısı
831
 

Tarihi Bir Lezzet Klasiği: Mazlumlar Muhallebicisi

Tarihi Bir Lezzet Klasiği: Mazlumlar Muhallebicisi
 

Yolunuz Eskişehir'e düşerde ve canınız tatlı çekerse...
Haller Gençlik Merkezi'ndeki, nerede ise Cumhuriyet ile yaşıt olan Mazlumlar Muhallebicisi'ne uğramayı ihmal etmeyin...

Şu anda üçüncü kuşağın üretim ve işletmenin başında olduğu Mazlumlar Muhallebicisi'nde birbirinden lezzetli tatlılar arasında benim favorim "Su Muhallebisi"...

40 yıldır bu kadar lezzetli ve güzel kıvamlı bir "Su Muhallebisi" yediğimi hatırlamıyorum.
Gül suyu Isparta'dan özel olarak gelen, formülü sadece aile bireyleri tarafından bilinen ve üzerindeki pudra şekeri bile özel olan bu lezzet fırtınasının damağımda yarattığı hazzı anlatamam.

Yolu Eskişehir'den geçenlerin bu özel lezzet durağında mutlaka mola vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Mazlumlar Muhallebicisi'ni 1927 yılında Oktaş biraderlerin en büyüğü olan Hüsnü Efendi kurmuş.
Kuruluşun ardından, Üsküplü bir ailenin çoçuğu olan ve Balkan Savaşı'nda Eskişehir'e göç eden Hüsnü Efendi kardeşlerini de Makedonya'dan getirerek bu nam salan lezzetleri Eskişehirlilere sunmaya başlamış. Üç kardeşten Hüsnü'nün imalattan, Fazlı'nın satın almadan ve Mazlum'un ise satıştan sorumlu olduğu işletmenin ilk adı olan Sakarya Muhallebicisi, zamanla kardeşlerden satıştan sorumlu olan Mazlum'un adı ile bütünleşerek Mazlumlar Muhallebicisi olarak ünlenmiş ve bugünlere kadar gelmiş.

Bir aile işletmesi olan Mazlumlar Muhallebicisi'nde doğal olmayan malzeme kullanılmıyor.
Kullanılan tüm bu katkısız malzemeler özel üreticilerden alınıyor.
İmalat hala eski ve sadece aile bireylerince bilinen yöntemlerle yapılıyor.
Aile fabrikasyon üretime asla sıcak bakmıyor.
Fabrikasyon üretimin bu geleneksel lezzetleri bozacağına inanıyorlar.
Ve Bence de çok iyi yapıyorlar...

Mazlumlar Muhallebicisi'nde yiyeceğiniz Su Muhallebisi dışındaki Keşkül, Kazandibi, Tavuk Göğsü, Supangle, Sütlü Kadayıf, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı ve Dondurma'da ailenin kendi üretimi ve tabii ki tamamı katkısız...

Bu çok özel lezzetleri tatmadan ve ev yapımı limonatalarını içmeden Eskişehir'den ayrılmayın....

Mazlumlar Muhallebicisi
Haller Gençlik Merkezi No:23 Eskişehir
Tel: (0222) 320 71 18

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Su muhallebisini en güzel baklavaya bile değişmem doğrusu:) Ama şehrimizde yapan hiçbir yer yok ne yazık ki:( En son Topkapı otelinde yemiştim. O da çok güzeldi ve tek porsiyon kesmediği için ikincisini de almıştım:) Herkes baklavalarını yerken bana sitem etmişti, baklava varken su muhallebisi yediğim için:)

Tülin Aksoy 
 20.06.2011 13:39
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 28
Toplam yorum
: 8
Toplam mesaj
: 4
Ort. okunma sayısı
: 3682
Kayıt tarihi
: 22.07.10
 
 

Ben kendisini hiçbir zaman bir gurme olarak görmeyen ama yemesini, içmesini, gezmesini ve keşfetmesi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster