Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

Tarihi fırsat

Tarihi fırsat
 

Cumhurbaşkanımız, bu tarihi fırsatı kaçırmayalım dedi, daha sözler havada uçuşurken 13 şehit verdik. Demek ki, tarihi fırsatı kaçırmışız. Kandilde, kandillerin ışığında, romantik bir ortamda, Karayılan ile yapılan röportajın, noktası, virgülü yerleşmeden, kara, kara düşünmeye başladık. Biz kara, kara düşünürken, Karayılan, İskoç modeli dedi, kandili söndürdü. İskoç modelinin ne olduğunu biliyorsa, bende Kunta Kinteyim. Terör devam ediyor, edecek de. Bu gün PKK nın lider kadrosunda olanların kafaları başka şeye basmıyor. Terör biterse, kendilerinin de biteceklerini ve işsiz kalacaklarını biliyorlar. Bunu dağdakiler de, bağdakiler de biliyor. Bir tek, tarihi fırsat yakaladık diyip, sevinenler bilmiyor.

Beraber yaşadığımız, Kürt kökenli vatandaşlarımıza soruyoruz: Ne istiyorsunuz? Türkiye den ayrılıp, ayrı devlet kurmayı mı? Yok öyle bir şey, diyorlar. Kürtçe, radyo, TV, Kürtçe çığırıp, söylemek, lavek çekmek, Kürtçe dilekçe falan. Onları zaten yapıyoruz diyorlar. Biz aş istiyoruz, iş istiyoruz, sınıf atlamak istiyoruz, diyorlar.

Tarihi fırsatı yakalamak istiyorsanız, bu basit öneriye kulak verin. Kandile çıkıp konuşacağınıza, aramızdaki Kürtlerle konuşmayı deneyin. Çözüm burada. Beyaz eşyayı, koltuğu, çekyatı bırakın. Aş verin, iş verin. Eğitim verin. Bu günkü nesil harcandı, gelecek nesilleri kurtarın. Bırakın dağdakiler dağda kalsınlar. Başkalarının dağa çıkmasını önleyin. Terörün yaratılmasında, geçmiş iktidarların da ihmali ve aldırmazlığı yok mu? Şimdi düzeltin. İşte tarihi fırsat bu, sayın Cumhurbaşkanı. Tarihi fırsat AKP hükümetinin önünde duruyor. Hepimiz Ermeniyiz diyenler, hepimiz Kürdüz demenin zamanıdır.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..