Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '09

 
Kategori
Dünya
 

tarihi kırılma

tarihi kırılma
 

uygun


Terörün eylem aracı olarak kullanıldığı, etnisteye dayalı ayrılıkçı yaklaşımlar, oluşumlar büyüyerek ülke ekonomısıne, ülke bütünlüğüne zarar vermeye başlarlar.

Bu tip hareketleri önlemenin iki yolu vardır, ya toptan tasfiye yolu seçilir yada anlaşma uzlaşma yolu seçilir. Tasfiye hareketinin yakın tarihimizdeki son örneği srilankada, yaşandı. Ayrılıkçı ve silahlı terör örgütü moro gerilla grubu liderleri ile birlikde tasfiye edildi.

Bizde bu tasfiye hareketini yapmak 30 yıllllık mücadeleye rağmen yapılamadı. Burada dış güçlerin ülkemiz üzerindeki yüz yıllık amaçlarını iyi anlamamız gerekir.

Açılım süreci barış adı altında yürütülen amacın sonuca ulaşmıyacağını gösteriyor. Bir yanda barışdan söz ediliyor aynı anda PKK grubu TSK, nın garnızonlarına havan saldırısı yapıyor. Burada barışdan söz etmek mümkün değil.

Diğer yanda PKK, nın ıkı numarası Karayılan bu konuda yaptığı sert açıklamalarda, barışın olmuyacağını bunun bir ön adım olduğunu ve Türkiyede anayasanın değişimin şart olduğunu açıklıyor.
İmralıdan gelen ses daha anlamlı, ben örgüt üzerinde etkimi gösteriyorum diyor.

Haburdan yapılan girişim, 30 yıllık mücadelenın bir işe yaramadığının ifadesidir. Bu konu burda sonuçlanmıştır.
Açılm ve barışın adı bellidir. PKK tüm unsurlarıyla silahı bırakır, teslim olur, dağdan iner ve halkla kucaklaşır. Talep edeceği en büyük olay seçim barajının %5 e düşürülmesi ve elemanlarının rehabilite edilmesidir.

Her vatandaşımızn hakları bu ülkede aynıdır, neyin açılımı neyin talebi olacak.
Talebin olcaksa doğu illerimize elli tane bilkent iste, sanayi iste, tarım iste GAP'ın bitmesini talep et. Gerçek açılım bu olmalıdır.
Bu konuda en antipatik yazarımızın tek bir cümlesine şapka çıkartıyorum. Evet terör bitince bu ülkenın yüzmilyarlarca doları teröre silaha değil, onlarca GAP, projelerine gidecek. İnsanımızn GSMH, da geliri ferd başına 20.000 dolara çıkacak. Yatırımlar canlanacak, ama ortak talep bu değil.

Ayrışalım konusunda ağır belirtiler var, ülkenin tarihi kırılımı ve sınırsız hoşgörü gücü ortaya kondu ve istismar edildi.
Bu açılım süreci burda bitmiştir ABD ve AB başka formül bulsunlar. Müstemleke devletmişiz gibi her gün hakkımızda yeni açıklamalar yapıyorlar.

HAYIRLI AÇILIMLARA

 
Toplam blog
: 233
: 364
Kayıt tarihi
: 02.07.09
 
 

Satış ve pazarlama uzmanıyım. Büyük ve yerel şirketlerde bölgesel ve ulusal satış ve bayii organizas..