Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '09

 
Kategori
Güncel
 

Tarihi Kürt görüşmesi bir saat sürdü

Tarihi Kürt görüşmesi bir saat sürdü
 

Ahmet Türk, tarihigörüşmeden memnun kaldığını dile getirdi


Uzun yıllardan beri Kürt sorunundan doğan çatışmalarda binlerce insan yaşamını yitirdi.
Bu sorun, tarihsel olarak ilk kez bir başbakan ile Kürtleri temsil eden bir parti lideri arasında barışçıl bir yöntemle ele alındı. Bugün saat 12 sıralarında yapılan tarihi görüşme bir saat sürdü.

Görüşmeden hemen sonra, Demokratik Toplum Partisi Lideri Ahmet Türk kısa bir konuşma yaptı, özetle şöyle dedi: Önemli bir görüşmeydi. Diyalog için son derece mutluyuz. Kürt açılımı konusunda neler yapılması gerektiğini dile getirdik.
Barış, kardeşlik ve beraberlik için bir kez daha anladık ki hepimize önemli görevler düşüyor. Demokratikleşmeyle birlikte halklarımız artk birbirlerini kardeşçe kucaklayacaklar. Temenimiz budur. Kesinleşmiş, kalıplaşmış keskin bir projemiz yok. Çözüm önerileri kalın çizgilerle olmaz. DTP lideri Ahmet Türk, etrafını saran gazetecilerin sorularına ise yanıt vermedi.
Sadece görüşmeden memnun olduğunu dile getirmekle yetindi.

Başbakan Erdoğan da gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı, ancak, yararlı bir görüşme yaptık dedi.

Ve kısa bir açıklamada bulundü: Çok çok önemli bir toplantıyı gerçekleştirdik. Bu toplantıyla geleceğe olan umudumuz arttı. Milletimiz, annelerin gözyaşlarını görmek istemiyor. İnsanlarımız; kan, ölüm istemiyor. Tabi bu sorun öyle birden bire çözüme kavuşmaz; kısa, orta, uzun süreçler içinde çözüme
gidecektir.

ŞEMSETTİN MURAT

 
Toplam blog
: 155
: 1573
Kayıt tarihi
: 20.09.08
 
 

Diyarbakır doğumluyum. Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü mezunuyum. Hazro TÖB-DER Şubesi başkanlığını y..