Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '13

 
Kategori
Dünya
 

Tarihi ters çeviren yazılar/Boğa güreşleri bütün dünyada yasaklanmalı

Tarihi ters çeviren yazılar/Boğa güreşleri bütün dünyada yasaklanmalı
 

Böyle eğlence, böyle gösteri olmaz ya! Yok milli sporlarıymış, yok dedesinden, babasından kalmış; nedir kardeşim şimdi bu. Hayvanlara işkence ederek eğlenilir miymiş? Böyle milli spor mu olur ya! Zavallı hayvanları gösteri için çıkar, sağa sola koştur, döv hırpala işkence yap, insanlar ölsün, hayvanlar yaralansın, ölsün bunun adı spor olsun. Sporu o kadar seviyorsan Madrid sokaklarında deli danalar gibi koş!

Hadi bunlar akılsız, ya seyreden dünyaya ne demeli! İşte görüyorsunuz dünyanın halini. Kerim Korkut yenidünya düzeni Ağaç Hareketini işte bunun için kurmak zorunda. Sözde medeni ülkeler. Hayvanların çektiği acıdan keyif alıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi ya! Dünyanın en verimli topraklarında iki yakaları bir araya gelmiyor. Neden? Zavallı boğaların ahı tutmuş olmasın. Hayvanlara yazık, içinizde nice boğalar var, onlar güreşsin.

Hayvanlara değer vermemeleri dinlerin en büyük eksikliği. Ben bir hayvanı giderim ateiste verir, sakallıya emanet etmem şahsen. İhtimal ki Hıristiyanlık da aynı. Yanı başında Vatikan her yıl arenadaki bu rezaletleri seyrediyor. Boğa güreşleri bütün dünyada tepki topluyor; ama kimin umurunda. Çılgın serseri üç beş göstericiden toplayacağınız para İspanya’yı kurtaracak sanki.

İspanyollar harika insanlar. Dünyada eğer İspanyol halkını sevmeyenler varsa en baş nedeni bu boğa güreşleridir. Almayın kardeşim, böyle ilkellikleri olan ülkeleri BM’den atın!

Bir de matadorlara asalet unvanı verilmez mi? O kadar cesursan bu dünyada cesaret gerektiren çok iş var. Seri katilleri yakala. Yangınlarda çocukları kurtar. Teröre karşı savaşımlarda görev al. Azgın bir boğa ile başa çıkabildiğine göre bunları da yaparsın. Bırak kişisel asaleti masaleti. İnsanlık yüreğinden şükran duygularıyla taksın madalyanı. 100 boğayı alt etsen bile hayvanlara çektirdiğin acı nedeniyle asaletin lekeli kalır.

BM dünya kamuoyunun sesine kulak vererek ülkelerin böyle kanlı törelerini kınasın. Hayvanlar bizim oyuncağımız değil. Onlarla hem de böyle eziyet ederek oynayamayız. Bu, insanlık suçudur. Söylediklerimiz dikkate alınmazsa yazımızı İspanya konsolosluğunun duvarına asarız! Ayrıca bizde de Artvin yöresinde boğa güreşleri yapıldığı biliniyor. Yani, kınıyorum bu davranışları!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..