Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Tarihimizden sana neydi Sarkozy!?

Fransa bizim sicil âmirimiz, efendimiz, yol göstericimiz midir? Bu yasa neyin nesidir!?

Nicolas Sarkozy efendi seçimlere girecek ya? Bu yasayla bizim sırtımızdan Ermeni, Yahudi ve Rum oylarını yürütecek, bu oylarla yeniden iktidara gelip, sonra yine bizim gönlümüzü alarak siyasî dümenlerine devam edecek, öyle mi? Sevsinler seni bücür Avrupalı, e mi!?

Avrupa’da çeşitli ajanslar haberi şöyle duyurdular:

“Fransa Senatosu'nun, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etmesi, Hollanda basınında geniş yer buldu. Basında, tasarının Meclis’ten sonra Senato'da da kabul görmesinin iki ülke ilişkilerinde gerginliğe yol açtığı yorumlarına yer verildi.

“Türkiye Fransa'ya öfkeli" başlığıyla haberi veren Hollanda yayın kurumu NOS, Fransa Senatosu'nun 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkârını suç sayan yasayı kabul etmesinin Türkiye'yi kızdırdığını bildirdi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun; “Cevabımız çok sert olacak, göreceksiniz! Belki tüm ilişkileri koparabiliriz. Belki ben de geri dönebilirim" açıklamasına da yer veren NOS; Büyükelçi Burcuoğlu'nun daha önce yasa teklifi Meclis’ten geçtikten sonra istişareler için Türkiye'ye gittiğini hatırlattı.

De Volkskrant Gazetesi ise haberi; “Fransa Senatosu tartışmalı soykırım yasasını kabul etti" başlığıyla verdi. Türkiye'nin Fransa'ya karşı bir takım sert tedbirler almaya hazırlandığı kaydedilen haberde, Cumartesi günü binlerce Türk'ün Paris'te yaptığı gösteriye de vurgu yapıldı.

İsveç gazeteleri de sayfalarında ve internet sitelerinde Fransa'nın kararına yer verdi. Senatonun kararı; "Türkiye soykırım yasasına öfkeli" gibi  başlıklarla verilirken, karardan sonra Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin zor bir döneme girdiği anlatıldı.

Haberde ayrıca Fransa Senatosu’nun kararıyla, iki NATO üye ülkesi olan Türkiye ile Fransa arasında, Suriye konusunda alınacak herhangi bir uygulama öncesinde, iki ülke arasında derin bir krize neden olduğuna da işaret edildi.

Macar basını; “Fransa, Türkiye'yi soğukkanlı olmaya davet ediyor” başlığı atarken; Türkiye'nin lideri Erdoğan'ın çok öfkeli olduğu, Fransa'nın bu tutumuna karşı atacağı adımın da merakla beklendiği yorumunda bulundu…”

Ne yani, bir de bu habere sevinecek, göbek mi atacaktık!? Fransa bizim sicil âmirimiz mi? Bizi hizaya sokma görevini kimden ve nasıl almıştır!?

Tabii ki Fransa ile hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Kına yak ey tasarının mimarı bayan milletvekili Valerie Boyer!.. Artık bizim de Fransız mallarına boykot etmemiz kaçınılmazdır! En başta görev, Fransız kozmetiklerini kullanan kadınlarımıza düşüyor. Bu haltı yerken düşüneceklerdi bunları! Yazık ettiler iki ülke çıkarlarına, yazık!.. Size neydi ulan bizim geçmiş tarihimizden!?              

24 Ocak 2012/ Sakin KOŞAR.

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..