Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Tarihin tozları Muhteşem Yüzyıl ile hayat buluyor

Tarihin tozları Muhteşem Yüzyıl ile hayat buluyor
 

Tarihin Tozları Muhteşem Yüzyıl ile Hayat Buluyor


2011 yılının ilk ayında yayın hayatına giren Muhteşem Yüzyıl yapımcılığını Tims Production ( Timur Savcı ) üstlenmiştir. Son zamanların en güzel ve en kaliteli tarihi dizisi olan Muhteşem Yüzyıl’ın yeni bölümleri bir sene boyunca Show TV de yayınlanmış ardından Star TV’ye geçmiştir. Yönetmenliği Taylan Biraderler yapıp Muhteşem Yüzyıl başrol oyuncuları ise Kanuni Sultan Süleyman karakteri ile Halit Ergenç ,  Hürrem Sultan karakteriyle Vahide Perçin,  Şehzade Mustafa karakteri ile Mehmet Günsür, Ozan Güven, Mahidevran Sultan karakteriyle Nur Fettahoğlu gibi kaliteli oyuncular oluşturuyor.

Muhteşem Yüzyıl konusunu Osmanlı Tarihi’nden alan bir dizi ve Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını işliyor. Süleyman’ın şehzade olarak, babasının ( Yavuz Sultan Selim) ölümü üzerine tahta geçmesiyle başlar. Osmanlı zamanında meşhur olan cariyeler bulunmakta o cariyelerden olan Hürrem Sultan’a aşık olur. “Aşk mı devlet mi “ gibi ikileme düşen Kanuni Sultan Süleyman ve oğulları için hayatta kalma mücadelesi gösteren Hürrem Sultan’ı Muhteşem Yüzyıl adı altında Star TV’den her Çarşamba saat 20.00’da izleyebilirsiniz.

Yerli diziler arasında 45 ülkeye pazarlanmakta olan Muhteşem Yüzyıl dizisi “ En fazla pazarlanan Türk dizisi” olma özelliği kazanmıştır. İşlenen konular ve çekilen sahneler nedeni ile RTÜK’ten birçok kez uyarı alan Muhteşem Yüzyıl’ın Türk manevi değerlerine aykırı olduğu sebebi ile bu ceza verilmiştir. Ayrıca dizi de birçok hata mevcut. Tarih uzmanları tarafından dizi ele alındığında o dönemin oturma düzeni, yiyecek içecekler, kıyafetler ve mobilyalar gibi araçların yanlış kullanıldığı söylenmiştir.

 
Toplam blog
: 27
: 1477
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

10 yıl bilgisayar teknik servisi olarak çalıştıktan sonra kendi yerini açmaya karar vermiş teknol..