Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Tarihte faşizmin körlüğü

Tarihte faşizmin körlüğü
 

İnternetteki haber sitelerindeki haberlerden biri de Suriye’deki etnik yapı ile ilgili. Özellikle Suriye’nin kuzeyi ile ilgili haberler malumunuz. Özerk Kürt bölgesi oluşturulmaya çalışılıyor. Dolayısıyla medyada böyle haberlerin yer alması doğal.

Ben altındaki yorumları okuyunca milletin cahilliğini ya da faşizmin körlüğünü gördüm, kızdım. Oralara yorum yazsan bu cahillikte sonuç küfürleşmeye kadar gidebiliyor. Faşizm derken son yılların yükselen Kürt Faşizminden bahsediyorum vesselam.

Suriye’de yaşayan Türkmenlerden bahsediyor, sayı veriyor haber. Sevgili yorumcular, Suriye’de Türkmen’in ne işi var ya, atıyorsunuz ve de Türklükle ilgili yazamayacağım ağır hakaretler içeren yorumlar yazılmış.

Bir Türk milliyetçisi olarak bu cehalete biraz da olsa cevap vermek isterim. Editörümün izniyle.

Son dörtyüz beşyüz yıla bakarsanız, Ortadoğu dediğimiz bu coğrafya da Suriye de dahil, (ki Kuzey Suriye demek neredeyse Türkiye demek) tamamen Türklerin kurduğu devletler egemen olmuştur. Selçuklular, Memlüklüler, Safeviler,  Osmanlılar ve diğerleri. Bu devletler gökten zembille inmedi. Bu devletlerin sahip olduğu halklardan biri de tabiî ki de Türklerdi. Nereye gitti bunlar? Geldikleri zannettiğiniz göğe geri mi döndüler.

Bakın bugün bölgenin en büyük ve en güçlü devletlerinden İran güya Farsların devletidir. Ama yılarca Türklerin yönetiminde kalan bugün Farsların yönettiği bu devlette, Türkiye’den sonraki en büyük Türk nüfusu yaşamaktadır. İran’daki nüfus oranlarına bakarsanız İran’daki Türklerin oranı %43. Bu oran bugün İran’a hakim olan Farsların oranından fazladır.

Yani Türklerin ülkesinde yönetim başka bir azınlığın elindedir.

Bu coğrafya da nereye gidersen Türk milletine rastlarsın. Türkleri suçladığın faşizanlığa gömülmüş, kurmayı hayal ettiğiniz devletin hülyalarına kapılmış, Türkiye’nin sana verdiği özgürlüğü pervasızca yaşıyor bir de üzerine cehalet kusuyorsunuz. El insaf.

Burada ben üstünüm sen üstünsün meselesinde değilim, ama Güneş balçıkla sıvanmaz, haberiniz olsun.

(İran ile ilgili nüfus araştırması ile ilgili ayrıntılı bilgiler DR. Recep Albayrak’ın Türklerin İran’ı adlı araştırmasında bulabilirsiniz.)

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..