Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Tarihten ders almak

Tarihten ders almak
 

Tarihten ders çıkaramayanların geleceği hüsrandır. Ve bu durumda tarih tekerrür eder. Tarihte, bir Yahudi olan ve Abdullah Ebu İbn-i Sebe adını alan kişi, Hz. Ali zamanında İslamı parçalamak için müthiş bir plan yapmıştı.

Hz. Ali’ye; bazen “peygamber”, bazen “Allah” ve bazen de “Hz. Osman”, hile ile halifeliği Hz. Ali den almıştır” diyerek peygamberin vefatından soran Müslümanlar arasında kavga çıkartmıştır.

Bu olayda ilk defa Müslümanlar arasında bir kavga olmuş, Müslümanlar birbirinin kanını dökmüşlerdir. Bu hileyi fark eden Hz. Ali, işin başı olan Abdullah İb-i Sebe’yi öldürmemiş, adamlarını öldürmüş ve kendisini de İran’ın doğusuna sürgüne göndermiştir. Orada boş durmamış hilelerine devam etmiştir.

Bana göre, görünen o ki Hz. Ali o gün bu olayda hata yapmıştır. Sebe’yi öldürmeliydi. Bugüne kadar gelen kavgaları başlatmıştır Sebe. Aleviliğin kurucusu olan Sebe’yi o gün Hz. Ali öldürmüş olsaydı, o günden bugüne uzanan kavgalar olamayacaktı.

Bugün biz de aynısını yaptık. İmralı’daki terör başının kafasını kopartsaydık bu işler ilerleme kaydetmeyecekti; çünkü lider ölürse millet de dağılır. O örgütte dağılacaktı. en azından parçalanırdı. zaten onun temsil ettiği halk kürt halkı değildir.

Bakınız, İsrail hep böyle yapmıyor mu? Liderleri yok ediyor. Peki biz?

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..