Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '16

 
Kategori
Astroloji
 

Tarık Akan'ın doğum haritasının analizi

Tarık Akan'ın doğum haritasının analizi
 

TARIK AKAN’IN DOĞUM HARİTASININ ANALİZİ


16 Eylül günü gerçekleşen vefatıyla birlikte çocukluğumun en önemli aktörlerinden biri olan ve siyasi duruşu ile de dikkat çeken Tarık Akan’ın haritasını kaleme almaya karar verdim. Hayatındaki önemli olaylardan yola çıkarak, doğum saatini tespit etmeye çalıştım. Şimdi gelin beraberce haritasını inceleyelim.

Haritasında hümanizm, değişim, ilerleme, objektivite ve sosyal toplulukların haklarına duyarlılık ile ilişkili olan Kova burcu yükselmekte iken; Yay burcundaki Güneş sosyal topluluklar ve idealler ile ilgili olan on birinci evde yerleşmiş durumdadır. Güneş'in bu yerleşimi, Akan’ın fikirlerinin sosyal topluluklar üzerinde etkili olacağını ve kendisinin sosyal haklara yönelik konularda aktif olarak yer alacağını göstermektedir.

Birinci evde Kova burcunda yerleşmiş olan Venüs ve Jüpiter, onun hem sanatçı kişiliğini hem de eşitlik ve adalet adına önemli girişimlerde bulunacağını bir kez daha vurgulamaktadır. Venüs aynı zamanda Güneş ve Ay’ın orta noktasında bulunduğu için, onun bu hayattaki en önemli misyonu; ikili ve sosyal ilişkilerde adalet ve denge sağlamak diyebiliriz.

Jüpiter ise aynı zamanda harita sahibine sembolik anlamda cesaretle bir bayrak taşıma görevi veren Altair sabit yıldızı ile kavuşmaktadır. Tüm bunlar onun inandıkları uğruna yılmadan mücadele edeceğini göstermektedir.

Jüpiter ile Uranüs arasındaki yüz elli derecelik açı ise, onun hayatındaki en önemli krizlerin inançlarında sabit ve tutarlı olmak ile ani değişim yaratmak arasında yaşanmış olabileceğini göstermektedir.

İlişkilerle ilgili olan yedinci evde Plüton yerleştiği için, insanlar ile olan etkileşiminde bazı dönemlerde büyük krizler yaşayarak küllerinden yeniden doğacağını söyleyebiliriz. Plüton ile Güneş arasında üçgen açı olduğu için, krizleri yönetme konusunda olağanüstü bir güce sahiptir.

Yükselen ile kavuşmakta olan Jüpiter ve Venüs, Akan’a hem yüz güzelliği hem de uzun boy vermektedir. Böylece karşımıza yakışıklı, yetenekli, sosyal konulara duyarlı, felsefi yönü güçlü bir adam çıkmaktadır.

Haritaya sağlıksal açıdan baktığımızda, akciğer ile ilgili olan Merkür; ölüm ile ilgili olan sekizinci evi yönetmekte ve tam burç ev sistemine göre kronik hastalıklar ile ilişkili olan on ikinci evde yerleşmiştir. Bu göstergeler, Akan’ın ölüm sebebi olan akciğer kanserine işaret etmektedir.

Haritada ölüm ve ameliyatlar ile ilgili olan sekizinci evde çok sayıda gezegen yerleşimi dikkat çekmektedir. Klasik astrolojinin iki kötücülü olan Satürn ve Mars arasına yerleşmiş olan Ay burada yerleşmiştir. Vefat ettiği 16 Eylül günü 24 derece Balık burcunda gerçekleşen Ay tutulması, Akan’ın haritasında 24 derece Başak burcunda yerleşmiş olan Ay ve Mars’a partil karşıt açı yapmaktadır. 13 Eylül günü ise; transit Mars Akan’ın haritasındaki Güneş ile kavuşarak, Güneş’in haritadaki Satürn ve Mars ile yaptığı kare açıyı tetiklemiştir. Tüm bunlar onu ebedi yolculuğa hazırlamıştır.

 
Toplam blog
: 49
: 4370
Kayıt tarihi
: 27.01.12
 
 

25 Ocak İstanbul doğumludur. Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra başladığı lisans eğitimini İs..