Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '18

 
Kategori
Felsefe
 

Tarikat ve Cemaatlere Dahil Olma Nedenleri

Tarikat ve Cemaatlere Dahil Olma Nedenleri
 

Son bir kaç yıl Fetö ismi ile yatıp kalkıyoruz, bir çok kişinin ağzındaki söz aynı; Nasıl olur da Pilot, Hakim, Doktor, Öğretmen olmuş aklı yerinde kişiler bu kadar kandırılabilir...

İster inanın ister inanmayın ama inanç doğuştan var olan bir gerçektir; her ne kadar inkar etseniz de içinizdeki bu duygu çoğu zaman size bir şeyler fısıldar... İspat mı: Amazonlarda yaşayan ve dünyada kendlerinden başka insanların varlığından haberi olmayan, kendisine kutsal kitap ve peygamber ulaşmamış ilkel kabilelerde bile kendi türettikleri varlıklara (ateş, ağaç, güneş, bir hayvan vb.) inandıkları gözlemlenmiştir. Özet: İnanç bir ihtiyaçtır (neye inanırsanız inanın) 

Öyleyse... Aç bir insanı, ekmekle kandırabilirsiniz. Ama karnı tok bir insanı yemekle kandıramazsınız. Cebinde para olan bir insanı para ile kandıramazsınız. Ama parası olmayanı kandırabilirsiniz.

İnsan sadece fiziksel ihtiyaçları için yaşamaz, inanç da bir ihtiyaçtır ve eğer bir insanın inançları sağlam temellere dayanmıyorsa (sağlam temelli inancı daha sonra yazacağım) insanları inanç ile kandırabilirsiniz. Bakın bir insan aç ise eğitimli olsa da çöpten yemek zorunda kalırsa yer, inanç konusunda ilk, orta okuldan sizi alıp istedikleri gibi doldurabilen insanlar bu inançlarını istediği gibi yönlendirerek toplumu yakın tarihte yaşanan olaylara yönlendirebilmişlerdir.

Cemaat ve tarikatların anlattıkları din değil, çoğu dinin yorumudur, cemaatler genelde çocukların imam hatip gibi okullara gitmelerini istemezler çünkü çocuğun okulda öğrendiği ile abi ya da hocasının anlattığının birbiri ile çeliştiğini farkedeceğinden korkarlar. (hoş imam hatiplerde de din doğru anlatılmıyor ya...)

Hasılı Dinin kaynağı Kuran ve Peygamber olmayıp, abiler, ablalar, hocaefendiler, şeyhler, şıhlar oldukça bu ülkede ne din tacirliği biter ne de Fetöler...

 
Toplam blog
: 6
: 527
Kayıt tarihi
: 12.02.12
 
 

İlahiyat ve Felsefe tescilli belgeli... ..