Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '08

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

Tarım ve havancılık

Tarım ve havancılık
 

Tarım ve hayvancılığın nereye doğru koştuğunu anlamakta zorluk çekiyorum. Ülkemiz dünyanın en verimli topraklarına sahip idi yalnız bu güne kadar devletin politikası bunu ortadan kaldırdı kaldırma yolunda devam ediyor. Anadolu kan ağlıyor, gören yok. Hükümetin etrafını saran menfaat gurupları devletin yönetimini ellerine geçirmiş çifçinin ve köylünün sesini kısmışlar. Hangi ürünü ele alsam kardeşim.

Ben geçenlerde Erzincan'a gittim: Orada çifçi kan ağlıyor buğday para etmiyor, kayısı para etmiyor, şeker pancarı ekilmiyor; mercimek , nohut hepsi bir problem Karadeniz'de şu günlerde fındık üreticisi sabah akşam başbakanın konuşmalarını takıp ediyor. Bakalım ne zaman fındık fiyatını açıklayacak diye ama sayın başbakan başka şeylerle meşgül. İnsanlar bir şekilde kandırılıyor. Medyayı eline geçiren hükümet bir tarftanda eğitimle insanların kanaatkar olmalarını salık veriyor. Ama bu günün koşullarında aşırı tüketimin olduğu bir ortamda üretimin olmaması yada üretilen ürünlerin değersiz birer metea gibi işlem görmesi halkı bezdiriyor.

Medyayı eline geçiren AKP öte taraftan CHP yi alabildiğine eleştiriyor. Dünya tarihinde ilk kez böyle bir şeye şahit oluyorum. Halkın büyük bir kısmı hala olumsuzlukların nedeninin CHP ve Baykal olduğunu söyleyebiliyor. Öyle bir karşı propaganda yapılıyor ki halk kendisini açlığa mahküm edeni bile göremiyor. Sanırım bunu yapanlar Allah'tan korkmadan bu davranışlarına devam ederlerse sonumuz çok ama çok kötü olacak.

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..