Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '22

 
Kategori
Magazin
 

Tarkan Ahtapot sahnesi

Tarkan’ın  “Viking Kanı” isimli filmi çocukluğumuzda bizi etkileyen bir flimlerden biri idi. Etkileme nedeni de belki de flimdeki ahtapot ile sahne idi.

Merak edenler bu sahneye video kanallarından bakabilirler. Bu kısa sahne, çekiminde ne kadar güçlükler yaşanmış. O yıllarda, teknik imkanlar günümüzdeki gibi değil. Havadan çekim yapmak istesen bir drone bile yok, henüz icat edilmemiş.

Ancak tüm eksiklere rağmen Türk sinema tarihine damga vuran o sahne çekilmiş.

Türk sinemasına damga vuran, bu şekilde bir sahne yoktur herhalde.

 Aslında flim bir romandan uyarlanmış, roman da böyle bir olay geçmiyormuş. Ama filmin yönetmeni böyle sahneyi çekme ihtiyacı hissetmiş.

Önce filmdeki yaratığın nasıl görüneceğine karar verilmiş.

İstanbul Bayrampaşa da bir plastik fabrikasına, ahtapotu yaptırmış. Kollarına da tek tek spiraller takılmış.

Fakat bir sorun varmış, olay 1971 yılında oluyor, o zaman ki teknoloji de, uzaktan kumanda yok, ahtapotun kollarının hareket etmesi lazım, bu nasıl olacak. Bunu da dalgıçlarla halletmişler.

Ahtapot, dalgıçlar, film ekibi, sahne çekiminin yapılacağı Bodrum’a gelmişler, deniz içindeki Tarkan’ın bağlanacağı, tahta düzeneği yaptırmışlar. Ahtapot, dalgıçlar denize girmişler. Çekim yapılmış. Dalgıçlar, ahtapotun kollarını, denizden haraket ettirmişler.

Orası bitmiş, ama sorunlar bitmemiş, bir de başrol oyuncusu Kartal Tibet ile ahtapotun boğuşmaları gerekmektedir. Bu sahneye kafa yormuşlar. O zamanlar su altı kamerası yok, nasıl yapılacak bu çekim. Yönetmene birisi İzmir Efes otelinde bir havuz var, insanlar havuzda yüzenleri alttan izleyebiliyorlar demiş. Bu sefere tüm ekip  atlamışlar, İzmir Efes oteline gitmişler, deniz içindeki sahne de orada çekilmiş. Video dan bu sahneyi izleyenler dikkat ederlerse, bu sahnede bir yerde havuzun duvarı da görülebiliniyor.       

Böylede, bir çok çocuğun bilinç altına giren, meşhur sahne çekilebilinmiş.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..