Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Tarkan'ın sallayışı gibi

Tarkan'ın sallayışı gibi
 

Erdoğan bu referandumda tıpkı Tarkan'ın açık hava konserinde İstanbul'u salladığı gibi Türkiye'yi salladı.. Karizmasıyla puan getirisinin yüksek olduğu bir gerçek..

Tayyip Bey'in hitabet yeteneği çok yüksek. Halkla yakın temasıyla, vurgulu konuşmasıyla, din-i realiteyi öne çıkarmasıyla özellikle feodal yapının yoğun olduğu bölgelerde çok etkili oldu..

Erdoğan, kadın seçmenlere daha çok değer vererek ilgi toplamasını biliyor.. Okula giden çocuklar için her ay verilen harçlığın, annenin hesabına yatırılması bunun en güzel örneğidir.. Zaten mitinglerde en çok kadınların sesleri çıkmıyor muydu?

Erdoğan bu özelliklere sahip olmasaydı, henüz adı-soyadı okunmazken 2002 yılında Washington'a davet edilip, dönüşü sonrası iki ay gibi kısa sürede Parti kurup iktidar olabilir miydi?

Washington ve Gülen onaylı Başbakan'ı bundan böyle belki Başkan olarak da görebileceğiz.. Sistem böyle bir lider istiyor. Klasik CHP modelleri tutmuyor artık.

Özgürlük, eşitlik, demokrasi söylemlerini yemiyor artık bu seçmen..

Halk bundan böyle klasik muhasebecileri değil, bütün verileri internet üzerinden sağlayabilen muhasebecileri tercih ediyor.. Kılıçdaroğlu iyi bir maliyeci-muhasebeci, iyi bir denetleyici olabilir ama lider olamayacağı bu referandumda ortaya çıktı.

Yazmış olduğum verilerden yola çıkılarak sakın "Güçlünün yanında olmak" gibi bir yorum çıkarılmasın lütfen. Ben burada sadece analiz etmeye çalışıyorum, hepsi bu.. Politikayı haz etmem. Pazar günü de sandığa gitmeyenlerdendim.. Elli yaşıma kadar bir kez oy kullanmışımdır.

Dünya siyasetinde olduğu gibi, artık bundan böyle Parti değil, lider faktörlü siyaset dönemine girildiğini bilmemiz gerekiyor..

Dünyadaki yeni yapılanmaya ayak uydurmak, yenilenmekten geçtiğini göz ardi etmemek gerekir..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..